DOLAR 33,6173 0%
EURO 37,0809 0.14%
ALTIN 2.646,560,07
BITCOIN 1958888-3.73486%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yusuf Dikeç ile atıcılık sporuna ilgi artmaya başladı
167 okunma

Yusuf Dikeç ile atıcılık sporuna ilgi artmaya başladı

ABONE OL
12/08/2024 04:00
Yusuf Dikeç ile atıcılık sporuna ilgi artmaya başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KAYSERI (AA) – Atış stiliyle dünya çapında ilgi gören ulusal atletin, lens, göz kapağı ve kulak muhafazası üzere yardımcı teçhizat kullanmadan bir eli cebinde atış biçimi ve bu spora geç başlayıp 51 yaşında olimpiyat madalyası kazanması, atıcılık sporuna ilgiyi artırdı.

Bu muvaffakiyetin akabinde Kayseri’de 10 yaşından 70 yaşına kadar vatandaşlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ulaşıp bu sporu yapmak istediklerini iletiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü havalı silahlar antrenörü Mehmet Avcı, AA muhabirine, Türkiye’nin birçok vilayetinde yapılan fakat pek tanınmayan atıcılık sporunun Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın olimpiyatta kazandığı madalyayla tanınan hale geldiğini söyledi.

Kayseri’de atıcılık sporunun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 5 yıldır yapıldığını ve ulusal atletler yetiştirdiklerini belirten Avcı, “Aslında bu spor yıllardır var. Kayseri’de müdürlüğümüz bünyesinde 5 yıldır yapıyoruz. Yusuf ağabey ve İlayda Tarhan’ın başarmış olduğu olimpiyat derecesinden sonra çok istek oluştu. Herkes bu sporun varlığını öğrendi.” dedi.

“10 yaşından 70 yaşına kadar birçok kişi arıyor”

Yusuf Dikeç’in atış tekniği ve yaşının bu spora olan merakı iki kat artırdığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

“Yusuf ağabeyin muvaffakiyetinden ötürü vatandaşlar bu sporu araştırıyor, telefonla arıyorlar, müdürlüğümüze başvuruyorlar. ‘Biz de bu sporu yapmak istiyoruz.’ diyorlar. Bu vakte kadar faal 30 atletimiz vardı, çok fazla talep var. Geleceği olan bir spor, yalnızca çok bilinmiyordu, Yusuf ağabey ve İlayda Tarhan’ın başarısı önümüzü açtı. Artık daha fazla kişi biliyor, inanıyorum ki daha fazla kişi buna takviye verecek. Yusuf ağabey 51 yaşında bu spora çok geç başlayıp olimpiyatta derece alan bir atletimiz. Bu sporun yaş gurubu yok. Asgarî yaş kümesi var, azamî yaş gurubu yok. Bir sportmen büyükler kategorisine geçtiği anda 60-70 yaş fark etmez, atabildiği sürece bu sporda varlığını gösterebilir. Ben 41 yaşındayım, arkadaşlarım hatta daha büyük yaş kümelerinden ‘Yusuf yapmış, biz neden yapmayalım?’ diye gelenler var. Olimpiyattaki muvaffakiyetten sonra bizi 10 yaşından başlayıp 70 yaşına kadar birçok kişi arıyor. Bu sporu yapmak istiyorlar, biz de elimizden geldiğince takviye veriyoruz.”

Muhabir: Murat Asil

En az 10 karakter gerekli