DOLAR 33,6173 0%
EURO 37,0809 0.14%
ALTIN 2.646,560,07
BITCOIN 1958888-3.73486%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Gazze’de ikiz bebeklerine doğum dokümanı almaya giden Filistinli baba, İsrail atağında tüm ailesini kaybetti
104 okunma

Gazze’de ikiz bebeklerine doğum dokümanı almaya giden Filistinli baba, İsrail atağında tüm ailesini kaybetti

ABONE OL
14/08/2024 12:40
Gazze’de ikiz bebeklerine doğum dokümanı almaya giden Filistinli baba, İsrail atağında tüm ailesini kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZZE (AA) – Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki meskenlerinden zorla yerinden edilen ve Deyr el-Belah kentine sığınan Muhammed el-Kumsan ve eşi Cumane Arife, 3 gün evvel biri kız oburu erkek ikiz bebek sahibi olmanın memnunluğunu yaşadı.

Filistinli baba, bebeklerinin doğum dokümanını almak için dışarı çıktıktan kısa bir müddet sonra, İsrail ordusu sığındıkları meskeni bombaladı. Konutta bulunan eşi ile Aysel ve Aser isimini verdikleri ikiz bebekleri ve kayınvalidesi atakta hayatlarını kaybetti.

Bebeklerinin doğum dokümanlarını aldıktan sonra gelen telefonla konutlarının bombalandığı haberini alan Ebu Kumsan, soluğu Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesinde aldı.

Endişeden benzi solmuş bir biçimde Akşa Şehitleri Hastanesi’ne ulaşan Ebu Kumsan, elinde ikizlerinin doğum dokümanlarıyla, çocuklarından ve eşinden haber verecek birilerini aradı.

Filistinli baba, bir umutla gittiği hastanede eşi ve bebeklerinin cansız vücutlarını morgun kapısında gördükten sonra yaşadığı şokun tesiriyle acı içinde ağlamaya başladı ve baygınlık geçirdi.

“Sadece 3 gün evvel doğdular, vallahi ben onlar kadar talihli değilim”

Elinde tuttuğu doğum dokümanına bakan Ebu Kumsan, “Aysel ve Aser’in doğum evrakını kısa bir mühlet evvel çıkarttım, yalnızca 3 gün evvel doğdular, vallahi ben onlar kadar talihli değilim.” diye serzenişte bulundu.

Göz yaşlarına hakim olamayan acılı baba, “10 Ağustos’ta doğan Aysel ve Aser’in resmi süreçlerini tamamlamak ve doğum dokümanlarını almak için dışarıdaydım. Dün Filistin İçişleri Bakanlığında resmi süreçleri tamamladım ve doğum evraklarını alma tarihim bugündü.” dedi.

“Belgeleri almaya gitmiştim, telefon geldi ve konutun bombalandığını öğrendim”

Ebu Kumsan, “Belgeleri almaya gitmiştim, telefon geldi ve meskenin maksat alındığını öğrendim. Ailemin ölmüş olabileceğini düşünmemiştim.” tabirlerini kullandı.

Acılı baba, “Aysel ve Aser birinci ve son sevincimdir, mutluluğum eksik kaldı. Allah bana kâfi, o ne hoş vekildir.” diye konuştu.

“Yalnızca 3 gün evvel doğmuşlardı, onların hatası neydi? İsrail ordusu onları neden bombaladı?”

Ebu Kumsan’ın yeni doğum yapmış eşi ile ikiz bebeklerine bakmak için yanlarında kalan kayınvalidesi Rim Cemal el-Batravi de birebir hücumda hayatını yitirdi.

AA muhabirine konuşan Batravi’nin oğlu, hücumda annesini, ablasını ve yeğenlerini kaybettiğini belirtti.

İkiz yeğenleri, ablası ve annesinin cansız vücutlarının başında gözyaşları döken Filistinli genç, “Bunlar birinci torunlardı, konuttaki birinci sevincimizdi, gelişlerine sevinemedik bile. Sırf 3 gün evvel doğmuşlardı, onların hatası neydi? İsrail ordusu onları neden bombaladı?” dedi.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde ön ikaz yapmadan Deyr el-Belah’ta bir konutu bombaladı. Akında yeni doğum yapan Filistinli anne Cumane Ferid, yeni doğan ikiz bebekleri Aysel ile Aser ve annesi Rim Cemal el-Batravi hayatlarını yitirdi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği hücumlarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i bayan olmak üzere 39 bin 929 Filistinli öldü, 92 bin 240 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce meyyit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları gaye alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Muhabir: Hosni Nedim,Muhammed Emin Canik

En az 10 karakter gerekli