DOLAR 33,6281 0.02%
EURO 37,1622 0.25%
ALTIN 2.649,710,18
BITCOIN 1964644-4.2341%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kanada’da kutup ayılarının saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti
110 okunma

Kanada’da kutup ayılarının saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti

ABONE OL
15/08/2024 03:00
Kanada’da kutup ayılarının saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Kanada hükümeti ismine radar savunma alanlarını işleten şirketten yapılan açıklamada, Nunavut bölgesindeki Brevoort Adası’nda yer alan radar istasyonunda vazifeli ismi açıklanmayan çalışanın, 2 kutup ayısının saldırısına uğradığı ve aldığı yaralar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer çalışanların olay yerine gelerek ayılardan birini öldürdüğü belirtilen açıklamada; şirketin, olaya ait kapsamlı bir soruşturma yürütebilmek için lokal makamlarla yakın işbirliği içinde olduğu kaydedildi.

Kanada hükümetinin bilgilerine nazaran, ülkede yaklaşık 17 bin kutup ayısı bulunuyor. Bu sayı, cinsin dünya genelindeki nüfusunun yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Tür avlanma alışkanlıklarını iklim değişikliğine adapte edemiyor

Uzmanlar, kutup ayılarının avlanmak ve üremek için muhtaçlık duyduğu deniz buzunun iklim değişikliği, global ısınma ve sera tesiri yaratan yüksek karbon emisyonları nedeniyle süratle eridiğini vurguluyor.

Türün, buzul erimelerine avlanma formüllerini adapte etmekte zahmet yaşadığını ve bu nedenle açlıkla karşı karşıya kaldığını belirten uzmanlar, kutup ayılarının daralan avlanma alanları nedeniyle benimsedikleri farklı avlanma stratejilerinden randıman alamadığına işaret ediyor.

Muhabir: Zeynep Katre Oran

En az 10 karakter gerekli