DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 19972350.31349%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’nin güneyinde acılar büyürken dünya bunu izliyor
69 okunma

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’nin güneyinde acılar büyürken dünya bunu izliyor

ABONE OL
17/08/2024 21:20
BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’nin güneyinde acılar büyürken dünya bunu izliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – Guterres, New York’taki BM Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında, “Gazze’deki Filistinliler için bundan daha berbatı ne olabilir diye düşünürken, güneyde acılar büyüyor ve dünya bunu izliyor.” dedi.

Gazze’de, insani açıdan bir “serbest düşüş” yaşandığını tabir eden Guterres, son haftalarda bölgedeki atık sularda çocuk felci virüsü tespit edildiğini, bunun, virüsün şu anda Gazze’de “risk altında olan yüz binlerce çocukta bulunduğu manasına geldiğini” belirtti.

Genel Sekreter, “BM, Gazze’de 340 binden fazla çocuk için hayati değer taşıyan bir çocuk felci aşısı kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.” diye konuştu.

Antonio Guterres, Gazze’de pak su ve sanitasyon sistemlerinin yok edilmesi, hastanelerin birçoklarının hizmet veremez durumda olması ve güvenlik nedeniyle insanların “sürekli kaçmak zorunda olmaları” üzere zorluklara da değindi.

“Rutin aşılamalar, çatışma nedeniyle önemli halde aksadı. Kızamık ve Hepatit A üzere başka önlenebilir hastalıkların yayılmasını artırdı.” diyen Guterres, şunları kaydetti:

“Tüm taraflardan, kampanya için insani ortalar garanti ederek derhal somut garantiler vermelerini rica ediyorum. Açık olalım, çocuk felci için en tesirli aşı barış ve derhal insani bir ateşkes sağlamaktır. Her yerde savaş varken çocuk felci aşılama kampanyası yürütmek imkansızdır. Çocuk felci siyasetin ötesine geçer, tüm bölünmeleri aşar. Aksi takdirde, yalnızca Gazze’deki Filistinli çocuklar için değil, birebir vakitte komşu ülkeler ve bölge için de felaket tesiri yaratacak olan kötülükleri yenmek bizim ortak yükümlülüğümüzdür.”

Muhabir: Mücahit Oktay

En az 10 karakter gerekli