DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 20003420.30216%
İzmir
27°

AÇIK

13:13

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

IDEF 2025 ziyaretçilerini dörtlü yapısıyla ağırlayacak
104 okunma

IDEF 2025 ziyaretçilerini dörtlü yapısıyla ağırlayacak

ABONE OL
18/08/2024 07:20
IDEF 2025 ziyaretçilerini dörtlü yapısıyla ağırlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Bilal Topçu, İstanbul Fuar Merkezi, Atatürk Havalimanı, Ataköy Marina ve WOW Kongre Merkezi ile Milletlerarası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 2025’in dörtlü bir yapısı olacağını belirterek, “Atatürk Havalimanı’nda yapacağımız geçit merasimiyle hareket halinde kara araçlarını sergileyeceğiz. Gökyüzünde insansız hava araçlarımız, yeniden şirketlerimizin ürettiği hava platformları, helikopterlerimiz ve uçaklarımız geçiş yapacaklar.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, TSKGV idare ve sorumluluğunda gelecek yıl 22-27 Temmuz’da düzenlenecek IDEF 2025’in tanıtım aktifliği İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı.

Bilal Topçu, aktiflikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır çalıştıklarını ve tanıtım gününü beklediklerini belirterek, gelecek yıl 22-27 Temmuz tarihlerinde 17’ncisini gerçekleştirecekleri IDEF’in tanıtım toplantısını yaptıklarını söyledi.

IDEF’te birçok yeniliğin olduğunu aktaran Topçu, “Öncelikli olarak İstanbul Fuar Merkezi’ndeyiz, daha evvel fuarımız daima Beylikdüzü’ndeydi. Yeni devirde 2025 yılından itibaren İstanbul merkezine daha yakın olmak için burayı tercih ettik. İstanbul Fuar Merkezi’nin yenilenen binalarıyla birlikte yeni konseptimizde farklı lokasyonları da fuarımıza ekleme kararı aldık. Bunlardan en kıymetlisi Atatürk Havalimanı. Havalimanındaki C terminalini ve apron alanını fuarımız için tahsis ettik.” diye konuştu.

“Atatürk Havalimanı’nda büyük merasim ve etkinlikler gerçekleştireceğiz”

Topçu, Atatürk Havalimanı’nda büyük merasim ve etkinlikler gerçekleştireceklerine değinerek, şunları kaydetti:

“Havalimanında stant alanları da olacak. Savunma sanayi eserlerimiz, bilhassa yerli ve ulusal şirketlerimizin eserleri uzunluk gösteriyorlar. Çok büyük eserlerimiz de var ancak bunlar fuarda statik olarak sergileniyor. Biz artık bunları dinamik bir biçimde sergilemek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, yabancı devlet liderleri, başbakanları, savunma bakanları, genelkurmay liderleri, kuvvet kumandanları ve tüm yabancı heyetlerle Türkiye’deki kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte hoş bir açılış merasimi düşünüyoruz. Atatürk Havalimanı’nda yapacağımız geçit merasimiyle hareket halinde kara araçlarını sergileyeceğiz. Gökyüzünde insansız hava araçlarımız, tekrar şirketlerimizin ürettiği hava platformları, helikopterlerimiz ve uçaklarımız geçiş yapacaklar.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinden kumandanların hazırladığı şovların sergileneceğini anlatan Topçu, “Askerimizin kabiliyetlerini orada görebileceğiz. Canlı ilişkilerle bir öteki lokasyonumuz olan Ataköy Marina’ya bağlanacağız. Orada gemilerimizden canlı yayınları da açılış merasiminde değerli heyet üyelerine izleteceğiz.” tabirini kullandı.

Fuarın 2 günü kayıt yapan vatandaşlara açık olacak

Topçu, WOW Kongre Merkezi’nin de dördüncü lokasyonları olduğunu belirterek, “İstanbul Fuar Merkezi, Atatürk Havalimanı, Ataköy Marina ve WOW Kongre Merkezi ile fuarımızın dörtlü bir yapısı olacak. IDEF iştirakçi sayısıyla 2023’te dünyanın en büyük üçüncü fuarı olmuştu. 2025’te bu başarılarımızı daha da ileri bir noktaya getirmek istiyoruz.” dedi.

IDEF’i 4 günden 6 güne çıkardıklarına işaret eden Topçu, geçen yıllarda yalnızca iştirakçilere ve heyetlere açık olan fuarı gelecek yıl 2 gün, kayıt yapan vatandaşların da ziyaret edebileceğini söyledi.

Topçu, firmaların fuarda daha rahat etmesi için birçok farklı imkanı, tanıtım alanlarını anlattıklarını belirterek kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Basın mensuplarımıza yönelik fuarda alanlarımız olacak, daha rahat çalışabilecekleri ortamlar hazırlıyoruz. Startuplara, üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımız olacak. Tüm paydaşlarımızla birlikte Ulusal Savunma Bakanlığımızın liderliğinde, Savunma Sanayii Başkanlığımızla bir arada vakfımız bu tertibi yıllardır yapıyor. Yeni organizatör, yeni yer ve yeni konseptiyle 2025’ten itibaren yesyeni değişik bir IDEF olacak. İnşallah ülkemize, savunma endüstrimize güzel olur.”

“Yabancı iştirakçi tarafında daha tezli, daha büyük bir IDEF olacak”

Savunma Sanayii Başkanlığının bu periyottaki en büyük maksadının ihracatı artırmak olduğunu ve bu mevzuda çok ağır bir çalışıldığını anlatan Topçu, “Savunma Sanayii Liderimiz başta olmak üzere vakıf şirketlerimizden her gün neredeyse yurt dışına bir takımımızın, arkadaşlarımızın iştirakiyle ihracat maksatlı seyahat ve teknik ziyaretler oluyor. Biz de IDEF’te yalnızca büyüyen Türk savunma endüstrisini sergilemek değil memleketler arası savunma sanayi fuarı olduğu için yabancı ülkelerin pavyonlarına mesken sahipliği yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Topçu, IDEF 2025’te fuar alanını büyüttüklerini vurgulayarak, kelamlarını şöyle tamamladı:

“ABD’den Malezya’ya, İngiltere’den Suudi Arabistan’a kadar farklı ülkelerin pavyonlarına IDEF’te yer açmak istiyoruz. Bununla ilgili yurt dışındaki fuarlara gittik. Geçtiğimiz aylarda Malezya’daydık, Paris’teydik, Londra’daydık. Burada memleketler arası görüşmelerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl fuarda birçok ülke pavyonunu da göreceğiz. Bu mevzuda Savunma Sanayii Liderimiz ve Bakanlığımız, kumandanlarımız mevkidaşlarını fuara davet ediyorlar. Yabancı iştirakçi tarafında da daha savlı, daha büyük bir IDEF olacak.”

Muhabir: Tolga Yanık,Uğur Aslanhan

En az 10 karakter gerekli