DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 20133720.57328%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nde yapımı süren projeleri inceledi
87 okunma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nde yapımı süren projeleri inceledi

ABONE OL
18/08/2024 15:00
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nde yapımı süren projeleri inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KIRKLARELI (AA) – Uraloğlu, çeşitli ziyaretler için geldiği Kırklareli’nde, Saray-Kırklareli yolunun imal çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Uraloğlu, Saray-Kırklareli yolunun, Kırklareli’ni Saray üzerinden hem Tekirdağ’a hem de İstanbul’a bağlayan kıymetli bir güzergah olduğunu söyledi.

Tamamının bölünmüş olarak yapılması kararlaştırılan yolun proje revizyonunun yapıldığını söz eden Uraloğlu, “Yaklaşık 4 milyar liralık bir proje bedeliyle çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bugün prestijiyle da 71,1 kilometrelik yolumuzun 33,1 kilometrelik kısmını bölünmüş yol olarak bitirerek trafiğe açtık. Bu sene sonuna kadar da yaklaşık 4 kilometre civarında bir kısmı daha bölünmüş yol olarak bitirerek inşallah trafiğe açmış olacağız.” dedi.

Uraloğlu, yolun tamamlanmasıyla ilçe ve köy geçişlerinin rahatlatılacağını, yolun değerli kısmının de mevcut yerleşimlerin dışına çıkarılarak transit ve mahallî trafiğin hızlanacağını lisana getirdi.

Proje ile hem vakitten hem yakıttan tasarruf edileceğini anlatan Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Zamandan 692 milyon lira, yakıttan 176 milyon lira olmak üzere yıllık 868 milyon liralık bir tasarruf sağlamış olacağız. Temelinde bu bize şunu tabir ediyor, buraya yaptığımız yatırımın ne kadar kısa vakitte kendini amorti ettiğini de bu sayılardan anlayabiliriz. Yeniden hepimiz için değerli olan karbon emisyonundan sağlanan tasarruftur ki karbon emisyon salınımını yılda 13 bin 100 ton azaltarak bu türlü bir çevreci yaklaşımı da ortaya koymuş olacağız.”

Çerkezköy-Kapıkule sınırı önümüzdeki yıl açılacak

Bakan Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule süratli tren projesi çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 360 kilometre olan sınırı, 229 kilometreye düşürdüklerini anlatan Uraloğlu, “Sadece Kırklareli’ne, Edirne’ye, İstanbul’a, Türkiye’ye hizmet edecek bir proje değil, Orta Doğu’dan, havalimanından Basra Körfezi’nden başlayıp kalkınma yoluyla ülkemize gelen, Ovaköy’den girip Kapıkule’ye kadar giden yaklaşık 2 bin 100 kilometrelik güzergahımızın da çok değerli ve çok değerli bir kesiti. Çerkezköy-Kapıkule bölümünü, vilayetimizi birinci derecede ilgilendiren 153 kilometrelik bölümünü inşallah önümüzdeki yılın ağustos ayında bir aksama olmazsa ki o denli planlıyoruz açmış olacağız. Geri kalan bölümünü de muhtemelen 2026 sonuna yanlışsız açmış olacağız. Böylece yerine nazaran 5 saat, 6 saat ve 9 saate kadar varan seyahatleri gerek yükte, gerek yolcu nakliyatında azamî 3 saate düşürmüş olacağız.” diye konuştu.

Uraloğlu daha sonra Kırklareli Valisi Birol Ekici ile Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u ziyaret etti.

Muhabir: Ufuk Ertop,Mesut Karaduman

En az 10 karakter gerekli