DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 20040120.27231%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Almanya’nın, kararlaştırılmışın dışında Ukrayna’ya yeni yardımlar yapmayacağı sav edildi
95 okunma

Almanya’nın, kararlaştırılmışın dışında Ukrayna’ya yeni yardımlar yapmayacağı sav edildi

ABONE OL
18/08/2024 16:00
Almanya’nın, kararlaştırılmışın dışında Ukrayna’ya yeni yardımlar yapmayacağı sav edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BERLIN (AA) – Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberinde, 2025 bütçesi konusunda muahede sağlayan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partiden (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin, mevcut bütçe planlaması ışıdığında Ukrayna’ya yalnızca şimdiye kadar onaylanmış askeri yardımlar yapacağı söz edildi.

Belgelere ve elektronik posta yazışmaların yanı sıra bakanlıklar ortasındaki görüşmelere dayandırılan haberde, Almanya’nın Ukrayna’ya askeri yardımları kısıtlamak zorunda kaldığı öne sürüldü.

Haberde, mevcut bütçe planlamasında Ukrayna için “yeni para bulunmadığı” belirtilerek, bunun sebebinin Başbakanlık ve Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri olduğu kaydedildi.

Şimdiye kadar onay verilmiş materyallerin Ukrayna’ya teslim edileceği vurgulanan haberde, lakin Başbakan Olaf Scholz’un talimatıyla Savunma Bakanlığından gelecek ek taleplere onay verilmeyeceği bildirildi.

Haberde, Maliye Bakanı ve FDP Genel Lideri Christian Linder’in de bu bağlamdaki talebini bir mektupla 5 Ağustos’ta Savunma Bakanlığına ilettiği bilgisi paylaşılarak, Linder’in “yeni önlemlerin yalnızca bu sene ve gelecek yılların bütçelerinde finansman sağlanması durumunda alınabileceğini” aktardığı tabir edildi.

Linder’in Ukrayna’ya yardımların Alman bütçesinden değil, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karlardan yapılmasını istediği kaydedildi.

Hükümetin bu kararının tesirlerinin şimdiden hissedilmeye başlandığına işaret edilen haberde, hükümetin para ayırmadığından ötürü Ukrayna’ya bir Iris-T hava savunma sisteminin sağlanamadığı ileri sürüldü.

Almanya’nın Ukrayna’ya bu yılın bütçesinde 8 milyar avro, 2025’in bütçesinde de 4 milyar avro sağlanmasının kararlaştırıldığı lakin bu paranın neler için harcandığının muhakkak olduğu belirtildi.

Muhabir: Erbil Başay

En az 10 karakter gerekli