DOLAR 33,7272 0.03%
EURO 37,2234 0.22%
ALTIN 2.716,170,02
BITCOIN 20030920.323%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangının etkilediği vilayetlere 13,5 milyon lira gönderdik
110 okunma

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangının etkilediği vilayetlere 13,5 milyon lira gönderdik

ABONE OL
18/08/2024 20:20
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangının etkilediği vilayetlere 13,5 milyon lira gönderdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

UŞAK (AA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının etkilediği vilayetlere birinci takviyeleri gönderdiklerini lisana getirerek, “13,5 milyon lira birinci etapta ilgili valiliklerin hesaplarına, AFAD hesaplarına para gönderdik ki buradaki bu çalışmalara tahliye olan vatandaşlarımızı bir can suyu olsun.” dedi.

Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Sandal köyü yakınlarında, orman yangını bölgesinde incelemede bulunan Yerlikaya, Uşak Valisi Turan Ergün, AFAD Başkanı Okay Memiş ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül’den bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yerlikaya, yangın bölgesinde çalışan tüm çalışana teşekkür etti.

Yerlikaya, Türkiye’nin son günlerde orman yangılarıyla uğraş ettiğini söz ederek, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, yeşil vatanın kurtarılması için çalışıldığını söyledi.

Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili soruşturmaların sürdüğüne dikkati çeken Yerlikaya, “7 gözaltı vardı İzmir’de. Bolu Göynük’te 2 tutuklama, 2 isimli denetim vardı. Fakat akşama hakikat Tire’deki o 3 gözaltıyla da ilgili mahkeme değerlendirmesini yaptı, kararını verdi. Onlar da tutuklandı. Bununla ilgili az evvel Eşme’yle ilgili de bir kuşkulu olduğunu hem burada Orman Bölge Müdürümüz, Valimiz, hem de jandarmamız söz ettiler.” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya şüphelilerle ilgili tespitlerini Adalet Bakanlığı ile paylaştıklarını ve zanlıları adalete teslim ettiklerini aktaran Yerlikaya, herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Ormanlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini lisana getiren Yerlikaya, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu noktada, bu coğrafyada en ufağından yani sigara izmaritinden tutun da mangal yakmayla da ilgili başımıza gelen bir imtihan oldu. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Biz sizlerden her zamankinden çok daha fazla, bilhassa bugünden önümüzdeki bir hafta boyunca hassasiyet bekliyoruz. Gözümüz üzere korumak zorundayız. Lakin Allah koruma burada olduğu üzere bir yangınla karşı karşıya kaldığımız vakit da tüm işimiz yangının bir an evvel söndürülmesi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşebbüsüyle Azerbaycan’dan gelen 12 tonluk söndürme uçağının İzmir yangınında çalışacağını hatırlatan Yerlikaya, İzmir ve Bolu’daki kimi yangın bölgelerinde ön hasar tespitlerini tamamladıklarını, pazartesi günü öğleye kadar bunların kesin sonuçlarını bitirip, yangından ziyan gören vatandaşlara AFAD olarak gereken yardımları ulaştırıp, takviye ödemelerini yapacaklarını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, yangının etkilediği vilayetlere birinci dayanakları gönderdiklerini aktararak, “13,5 milyon lira birinci etapta ilgili valiliklerin hesaplarına, AFAD hesaplarına para gönderdik ki buradaki bu çalışmalara, tahliye olan vatandaşlarımıza bir can suyu olsun. Hasar tespitleri katılaştığı andan itibaren biz son derece süratli bir formda ilgili vatandaşlarımıza aktaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu üzere ormanla ilgili uğraşlarda hem dayanaklarını gösteriyor hem de kendisine anbean bilgi arz ediliyor. Onun da geçmiş olsun dileklerin tüm vatandaşlarımıza iletmek istiyorum.” dedi.

Muhabir: Ahmet Bayram

En az 10 karakter gerekli