DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1976914-1.98421%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

2022’de yakalanan başarıyı daha da ileri taşıyacaklar
227 okunma

2022’de yakalanan başarıyı daha da ileri taşıyacaklar

ABONE OL
19/08/2024 04:20
2022’de yakalanan başarıyı daha da ileri taşıyacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ADANA (AA) – Kayıcı, siyah jenerasyon “dan” imtihanının düzenlendiği Adana’daki Nihat Geven Spor Salonu’nda AA muhabirine açıklama yaptı.

Macaristan’da 23 Ağustos-1 Eylül’de yapılacak Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’na odaklandıklarını lisana getiren Kayıcı, tertipte 72 ulusal atletin 4 branşta çaba edeceğini söyledi.

Kayıcı, şampiyonadan muvaffakiyetle döneceklerine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Milli grubumuz şampiyonaya çok güzel hazırlandı. Tüm antrenör ve atletlerimize şimdiden muvaffakiyet diliyorum. Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası da 2-10 Kasım’da Yunanistan’da gerçekleştirilecek. Çin’de 7-17 Ağustos 2025’te düzenlenecek Dünya Oyunları’na katılacak sporcuların seçimi de burada yapılacak. Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası, Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası üzere değerli bir tertip. Biz 2022’de Avrupa şampiyonu olan bir kadroyuz. Tıpkı başarıyı ilerlettirmek için elimizden geleni yapacağız.”

“2030’da Akdeniz Oyunları’nın büsbütün kesimi olacağız”

WAKO Akdeniz Milletlerarası Kick Boks Federasyonu Başkanlığını da yürüten Salim Kayıcı, kick boksun 2026’da İtalya’nın Taranto kentinde yapılacak Akdeniz Oyunları’na şov sporu olarak girmesini sağladıklarını anımsatarak, “2030’da Akdeniz Oyunları’nın büsbütün kesimi olacağız.” tabirini kullandı.

Kayıcı, Akdeniz Oyunları’nın seçme karşılaşmalarını gelecek yıl İstanbul’da yapılacak Milletlerarası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası’nda gerçekleştireceklerini anlattı.

Askeri Oyunlar’da da birinci kere kick boks branşının yer alacağını vurgulayan Kayıcı, “Bu gelişmeler bizler için büyük kıymet taşıyor zira Askeri Oyunlar’dan sonra dünya şampiyonası ve olimpiyatlar var. İnşallah sportmen evlatlarımız da buralarda muvaffakiyet gösterecekler. Temennimiz, bu sporu en uygun yerlere getirmek.” diye konuştu.

Kayıcı, lisanslı atlet sayısının 380 bine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Sporcularımızdan 59 bini faal olarak kick boks yapmaktadır. Birebir vakitte topluluğumuzda yaklaşık 6 bin antrenör, 4 bin hakem ile 81 vilayetimizden tüm faaliyetlerimize katılan 2 bine yakın spor kulübü var. 31 Aralık 2023 prestijiyle olimpik olan ve olmayan tüm branşlar içerisinde etkin lisanslı atlet sayısı açısından 4’üncü büyük federasyonuz. Yeniden birebir tarih prestijiyle milletlerarası arenada en fazla madalya alan birinci federasyonuz. Topluluğumuza bu muvaffakiyetler çok yakışıyor.”

Kayıcı, yaklaşık 2 ay sonra düzenlenmesi planlanan seçimde yine federasyon başkanlığına aday olduğunu tabir ederek, “Devletimiz ve topluluğumuz teveccüh gösterdiği takdirde misyonumuza inşallah devam edeceğiz. Nerede kaldıysak birebir halde ve büyük bir süratle kick boksu ilerletmek için takımımızla hazırız.” dedi.

Muhabir: Yusuf Koyun

En az 10 karakter gerekli