DOLAR 33,7271 0.12%
EURO 37,2965 0.43%
ALTIN 2.714,79-0,05
BITCOIN 1975608-1.36293%
İzmir
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Avustralya Başbakanı, Filistinlilere vize verilmesini istemeyen muhalefete reaksiyon gösterdi
91 okunma

Avustralya Başbakanı, Filistinlilere vize verilmesini istemeyen muhalefete reaksiyon gösterdi

ABONE OL
19/08/2024 06:40
Avustralya Başbakanı, Filistinlilere vize verilmesini istemeyen muhalefete reaksiyon gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – SBS News’ün haberine göre, muhalefet lideri Dutton, kaleme aldığı yazıda Gazze’den gelen Filistinliler hakkında güvenlik soruşturması yapılması ve bunun sonucuna nazaran bu şahıslara vize verilmesi davetinde bulundu.

Dutton, “Güvenlik soruşturması yapılmadan kimin kim olduğunu bilemeyiz.” sözünü kullandı.

Başbakan Albanese de basına yaptığı açıklamada Dutton’ın bu sözlerine reaksiyon gösterdi.

Albanese, “Peter Dutton ne yapıyor? Avustralyalıları ilgilendiren bahisler hakkında konuşmuyor. Yapığı şey, endişe duygusu uyandırmak.” sözlerini kullandı.

Öte yandan, ülkedeki İşçi Partisi, Yeşiller Partisi ve çeşitli Filistin destekçisi kümeler da Peter Dutton’ın Filistinlilere ait bu sözlerine reaksiyon gösterdi.

Dutton’ın Filistinliler hakkındaki sözleri hükümetin reaksiyonuna yol açmıştı

Muhalefetteki Liberal Parti başkanı Dutton, geçen hafta verdiği mülakatta Gazze’ye işaret ederek “Bu evrede, insanların o savaş bölgesinden gelmelerini hakikat bulmuyorum.” demişti.

Gazze’den vize müracaatlarının kabul edilmesinin “akıllıca olmayacağını” savunan Dutton, “Bu, bizim ulusal güvenliğimizi riske atıyor.” argümanında bulunmuştu.

Dutton’ın açıklamalarına reaksiyon gösteren Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, muhalefet önderinin, açıklamalarıyla “yine ayrıştırmayı hedeflediğini” söylemişti.

Avustralya’daki resmi datalara nazaran, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin vatandaşlarınca yapılan yaklaşık 10 bin vize müracaatının sırf 2 bin 922’si kabul görürken, vize verilenlerin yaklaşık 1300’ü ülkeye girdi.

Muhabir: Aynur Şeyma Asan

En az 10 karakter gerekli