DOLAR 33,9332 0.21%
EURO 37,9643 0.39%
ALTIN 2.729,11-0,19
BITCOIN 20618962.39379%
İzmir
31°

AÇIK

13:12

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Borsa İstanbul’da gong Kıraç Galvaniz için çaldı
453 okunma

Borsa İstanbul’da gong Kıraç Galvaniz için çaldı

ABONE OL
22/08/2024 02:40
Borsa İstanbul’da gong Kıraç Galvaniz için çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Borsa İstanbul’da düzenlenen Kıraç Galvaniz halka arz gong merasimi, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kıraç Galvaniz Yönetim Kurulu Lideri Feyzi Kıraç, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ve davetlilerin iştirakiyle gerçekleşti.

14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde 4,5 kat talebin geldiği şirket, bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da İştirak Endeksi’ne uygun olarak süreç görmeye başladı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Kıraç Galvaniz’in çelik sürece alanında yüksek kaliteli üretim anlayışıyla faaliyet gösteren ve ihracat yapan pahalı bir şirket olduğunu tabir etti.

Kıraç Galvaniz’in, üretim kapasitesini yükseltmeyi, eser çeşitliliğini artırmayı ve gayelerini daha da ileriye taşımayı amaçladığını belirten Ergun, “Bu emelle, bugün Borsamızda süreç görmeye başlayarak, halka arzdan elde ettiği gelirle, üretim kapasitesini yükseltecek, yatırımlarını gerçekleştirecek ve gayelerine daha güçlü adımlarla ilerleyecektir. Bu halka arzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Halka arzın sermaye piyasalarına iyi olmasını diliyor, Kıraç Galvaniz’e Borsa İstanbul ailesine beğenilen geldiniz diyorum.” tabirlerini kullandı.

“Uluslararası arenada ismimizden kelam ettirmeyi amaçlıyoruz”

Kıraç Galvaniz Yönetim Kurulu Lideri Feyzi Kıraç da bugün Kıraç Galvaniz için yeni bir sayfa açtıklarını lisana getirerek, aralıksız sürdürdükleri çalışmalar ve yatırımlarla şirketin Türkiye’nin önde gelen sıcak daldırma galvaniz, otokorkuluk ve solar çelik konstrüksiyon üreticilerinden biri haline geldiğini söyledi.

Borsada süreç görmeye başlayan bir şirket olarak da kurumsallaşma yolunda çok kritik bir adımı geçtiklerini aktaran Kıraç, şunları kaydetti:

“Büyüme stratejimizde bize ivme kazandıracak halka arzımızdan elde edeceğimiz gelirin büyük kısmını Bozüyük’te yatırımına başladığımız yeni fabrikamızda değerlendireceğiz. Otokorkuluk alanında pazar hissemizi büyütmeye devam ederken savunma endüstrisindeki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Birinci etabını eylül ayında devreye alacağımız Bozüyük fabrikamızda savunma endüstrisine yönelik üretime başlamayı planlıyoruz. Bu yatırımlar sayesinde memleketler arası arenada da ismimizden kelam ettirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle ülke ekonomimize, istihdamımıza ve ihracatımıza sağladığımız katkıyı daha da ileriye taşımayı istiyoruz. Yatırımcılarımızın da bize inanarak bu büyümeye ortak olmalarından ötürü epey gururluyuz. Kıraç Galvaniz’in geleceğine güvenen yeni ortaklarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

“1,1 milyar lira büyüklüğündeki halka arza 667 bin 309 yatırımcı katıldı”

İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ise sermaye piyasalarındaki 30 yıllık tecrübelerinin verdiği itimatla halka arza aracılık faaliyetlerine sürat kesmeden devam ettiklerini belirterek, halka arzların katkısıyla sermaye piyasalarının büyümesinden memnuniyet duyduklarını lisana getirdi.

Şirketlerin büyümesi, yatırım yapması ve bilhassa global ölçekte rekabetçi olabilmesi için gerekli sermayeye erişimi açısından halka arzların büyük kıymet taşıdığını vurgulayan Akgül, şöyle devam etti:

“Sermayenin tabana yayılmasının, şirketlerimizin ürettikleri pahaları yatırımcıların ilgisine sunmasının, paylaşmasının, birlikte büyümesinin, şirketlerimiz ve ekonomimiz açısından ne derece kıymetli olduğunu biliyoruz. Biz de İnfo Yatırım olarak, halka arzlarla sermaye piyasalarının gelişmesine, şirketlerin finansman imkanlarına erişmesine ve yatırımcıların da şirketlerin geleceğine ortak olmasına katkıda bulunmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Kıraç Galvaniz’in yaklaşık 1,1 milyar lira büyüklüğündeki halka arzına 667 bin 309 yatırımcı katılırken, yatırımcıların gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duyuyoruz. Halka arzla birlikte kurumsal yapısını ve özkaynaklarını daha da güçlendirerek yoluna devam edecek olan Kıraç Galvaniz ve pahalı takımına muvaffakiyetler diliyorum.”

Muhabir: Ergin Garip

En az 10 karakter gerekli