DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21785506.13507%
İzmir
36°

AÇIK

04:43

SABAHA KALAN SÜRE

Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisi sonrası olaylara ait şikayeti takipsizlikle sonuçlandı
88 okunma

Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisi sonrası olaylara ait şikayeti takipsizlikle sonuçlandı

ABONE OL
23/08/2024 22:00
Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisi sonrası olaylara ait şikayeti takipsizlikle sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan takipsizlik kararında, Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Futbol Anonim Şirketi ve kulübün hekimi Ertuğrul Karanlık’ın, avukatları aracılığıyla Rams Park stadyum müdürü Ali Çelikkıran, Galatasaray Spor Kulübü İdare Şurası Genel Sekreteri Eray Yazgan ve Galatasaraylı futbolcu Aktürkoğlu hakkında “spor alanlarında taşkınlık yapılması”, “kasten yaralama”, “yağma”, “cebir, inanç, niyet ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “hakaret” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama” kabahatlerinden şikayetçi olmaları üzerine soruşturmaya başlandığı belirtildi.

Takipsizlik kararında, müştekilerin dilekçelerindeki, derbinin akabinde Fenerbahçe futbol grubunun galibiyet sevinci yaşamadan ve fotoğraf çekimi gerçekleşmeden soyunma odasına götürüldüğü, Fenerbahçe yöneticileri, futbol grubu oyuncuları ve teknik görevlilerin alana çıkıp fotoğraf çektirmek istedikleri lakin Galatasaray görevlilerince engellendikleri, fiziki ve kelamlı müdahaleye maruz kaldıkları argümanlarına yer verildi.

Bir kısım Fenerbahçelinin orta alanda fotoğraf çekilirken Ali Çelikkıran’ın küfür, tehdit ve hakaretlerle yanlarına geldiği, Fenerbahçe takımına yönelik atakta bulunduğu ve Karanlık’ın Çelikkıran tarafından darbedildiği öne sürülen dilekçeye yer verilen kararda, soruşturma kapsamında Çelikkıran’ın tabirinin alındığı aktarıldı.

Kararda, haklarında şikayetçi olunan Aktürkoğlu ve Yazgan’ın olaylar sırasında Karanlık’a karşı “hakaret” ve “kasten yaralama” cürmü kapsamında değerlendirilebilecek hareketleri olduğuna dair somut bir argüman yahut kanıt bulunmadığı tabir edildi.

Şikayet dilekçesi içeriğinde de Aktürkoğlu ve Yazgan’ın hangi hareketleri nedeniyle hangi cürümleri işlediklerine dair bir tespitin yer almadığı, yalnızca kuşkulu olarak isimlerinin yazıldığı bildirilen kararda, Çelikkıran ile Karanlık ortasında Fenerbahçe bayrağıyla fotoğraf çektirme sırasında yaşanan tartışmaya Aktürkoğlu ve Yazgan’ın müdahil olduklarına dair kamera kaydı olmadığı belirtildi.

Kararda, Çelikkıran’ın, Fenerbahçe futbolcusu, grup hekimi ve yöneticilerine saldırarak Fenerbahçe bayrağını gasbettiği tez edilse de kamera kayıtlarında bu türlü bir duruma rastlanmadığı vurgulandı.

Çelikkıran’ın fotoğraf çekimi sırasında Fenerbahçe bayrağına uzanarak fotoğraf çekilmesini engellemek istediğinin görüldüğü anlatılan kararda, Çelikkıran’ın cebir ve şiddet kullanmadığı, bu durumun “yağma” kabahati kapsamına giremeyeceği aktarıldı.

Olaylı maç sonrası 5 kuşkulu hakkında iddianame hazırlandı

Maçın akabinde çıkan olaylara ait İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü hekimi Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik yönetici İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal hakkında “vücutta kemik kırılmasına yahut çıkığına neden olacak formda taammüden yaralama” ve “spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere ziyan verilmesi” hatalarından farklı ayrı 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar mahpus cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, maç sonrasında saha içindeki karşılaşma alanında gerçekleşen olaylar sırasında şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, belgenin tek müştekisi Çelikkıran’ı tekme ve yumruk atmak suretiyle darbettikleri belirtilmişti.

Fenerbahçe Spor Kulübü Lideri Ali Koç, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve Fenerbahçeli bazı yönetim kurulu üyelerinin de ortalarında bulunduğu 17 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirtilen iddianame, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Muhabir: Başak Akbulut Yazar

En az 10 karakter gerekli