DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21734290.12286%
İzmir
32°

AÇIK

19:55

AKŞAMA KALAN SÜRE

İsrail’in 323 gündür akınlarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 40 bin 334’e çıktı
75 okunma

İsrail’in 323 gündür akınlarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 40 bin 334’e çıktı

ABONE OL
25/08/2024 15:00
İsrail’in 323 gündür akınlarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 40 bin 334’e çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Gazze’deki Filistin Sıhhat Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 323 gündür sürdürdüğü taarruzlara ait bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 48 saatte Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde “5 katliam” gerçekleştirdiği, bu ataklarda 69 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 212 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği akınlarda ömrünü yitirenlerin sayısının 40 bin 334’e, yaralı sayısının da 93 bin 356’ya çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıyeten hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu fakat İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sıhhat takımları ile sivil savunma vazifelilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Filistin haber ajansı WAFA’ya nazaran, taarruzların adresi, güneydeki Han Yunus kenti ile orta kısımdaki Nusayrat Mülteci Kampı oldu.

Han Yunus’un batısındaki El-Emel Mahallesinde bir konuta düzenlenen hava atağında 2’si çocuk, 1’i bayan olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 15’i yaralandı. Cura el-Lut ile Et-Tahliye bölgesinde topçu ateşiyle düzenlenen akında da birtakım Filistinliler yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampının kuzeyinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen hücumda da 3 Filistinli yaralandı. Kamptaki Ayn Calut sitelerinde bir daireye düzenlenen atakta ise 3 Filistinli öldü.

İsrail ordusunun, gece Gazze’ye düzenlediği akınlarda 37 Filistinli öldü

Filistin haber ajansına WAFA’ya nazaran, akınlar güneydeki Refah, Han Yunus ve orta bölümdeki Deyr Belah kentlerinde ağırlaştı.

Han Yunus’un batısındaki Emel Mahallesi’nde “Kelh ailesi”nin meskenine düzenlenen hava hücumunda ortalarında çocuk ve bayanların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti.

Han Yunus’un orta kesitinde el-Ketibe bölgesine yönelik hava saldırısı sonucu yeniden 11 kişi hayatını yitirirken, bölgede yerinden edilenlerin bulunduğu çadırlara İsrail askeri araçları tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli öldü, akında yaralananlar oldu.

Sivil savunma grupları Refah kentinde akınların akabinde enkazdan 3 kişinin naaşını çıkardı, şimdi onlarca kişinin enkaz altında çıkarılmayı beklediği belirtildi.

Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Ayn Calut Apartmanları İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardıman sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti, birtakım şahıslar yaralandı.

Yerel kaynakların sözüne nazaran, kentin orta kısmındaki Deyr Belah kentinin doğusunda bulunan Ebu Oreyf bölgesinde bir küme Filistinli, İsrail savaş uçaklarının maksadı oldu. Taarruzda 5 kişi öldü, çok sayıda yaranan oldu.

Deyr Belah’ın doğusunda yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlara İsrail uçakları ve insansız hava araçları tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli öldü, 5 kişi yaralandı.

Yine Deyr Belah’taki Hikr el-Cami bölgesini İsrail topçularının gaye alması sonucu bir Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı.

Nasır Hastanesinden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen akınlar sonucu hayatını kaybeden 32 Filistinlinin naaşının kendilerine ulaştığı belirtildi. Açıklamada, cenazeleri ulaşanların isim listesi de verildi.

Gazze Sivil Savunma: İsrail, Gazze’de toplumsal alanları 35 kilometrekareye düşürdü

Sivil Savunma Ünitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Kasım 2023’ün başlarında İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara saldırısının başlamasıyla birlikte, işgal, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yüz binlerce sivil halkı, inançlı insani alanlar olduğu savıyla güney bölgelerine kaçmaya zorladı.” sözlerine yer verildi.

İsrail’in hava, kara ve denizden taarruzlarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde toplumsal hayat alanı, tarım yerleri ile ticari, ekonomik ve hizmet tesislerini kapsayan toplumsal alanları 230 kilometrekareden 35 kilometrekareye düşürdüğü belirtilen açıklamada, bunun da toplam alanın sadece yüzde 9,5’ine denk geldiği vurgulandı.

Açıklamada, bu durumun önemli insani sonuçları olacağı uyarısı yapıldı.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki hücumlarına başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana sık sık yaptığı tahliye tehditleri kapsamında Gazze’deki Filistinlileri daima bir yerden öteki bir yere taşınmaya zorluyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Uyum Ofisi’ne (OCHA) nazaran İsrail, 1 Temmuz ile 21 Ağustos ortasında 16 “tahliye emri” çıkardı ve 1-16 Ağustos tarihleri ortasında yaklaşık 213 bin Filistinliyi zorla yerinden etti.

BM datalarına nazaran Gazze Şeridi’ndeki her 10 şahıstan 9’u İsrail taarruzları nedeniyle yerinden edildi.

BM’nin bilgileri tıpkı vakitte Gazze’deki Filistinlilerin birçoklarının en az ayda bir kere yer değiştirmek zorunda kaldığını gösteriyor.

İsrail’in hücumlarından kaçan yerinden edilmiş Filistinliler, sığındıkları bölgelerde sıkıntı koşullarda ilkel çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Gazze’deki Deyr el-Belah Belediyesi: İki günde 100 bin Filistinli yerinden edildi

Deyr el-Belah Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamayla mevzuya ait bilgi verdi.

Açıklamada, İsrail’in tahliye tarafındaki talep ve tehditleri ile bombalamaları nedeniyle son iki günde 100 bin Filistinlinin, kentin doğusundan yerinden edildiği ve 20 barınma merkezinin de hizmet dışı kaldığı belirtildi.

Filistin direniş güçleri, Gazze’de İsrail araçlarını amaç aldı ve askerlerle çatıştı

Kassam, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Refah’ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi’nde düzenlediği taarruzlara ait bilgi verdi.

Açıklamada, Ebu Sultan Kavşağı’nda 1, Ebu Dakka Kavşağı yakınlarında ise 4 Merkava tankının Yasin-105 füzeleriyle vurulduğu belirtildi.

Kemal Advan Okulu içinde konuşlanmış bir küme İsrail askerinin ise TPG mermisiyle maksat alınması ve askerlerle çatışmaya girilmesi sonucu askerlerden kimilerinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri ise Gazze kentindeki Tel el-Heva Mahallesi’nde bir küme İsrail askerini anti-personel mermisi ile gaye aldığını ve onlarla çatışmaya girdiğini, çatışmada ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

Muhabir: Ekip

En az 10 karakter gerekli