DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1978117-1.79006%
İzmir
32°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:49

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Trabzonspor Başkanı Doğan: Sermaye artırımı kaynağıyla tüm banka kredilerini kapatacağız
163 okunma

Trabzonspor Başkanı Doğan: Sermaye artırımı kaynağıyla tüm banka kredilerini kapatacağız

ABONE OL
28/08/2024 11:20
Trabzonspor Başkanı Doğan: Sermaye artırımı kaynağıyla tüm banka kredilerini kapatacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TRABZON (AA) – Doğan, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Trabzonspor olarak yapmış olduğumuz sermaye artırımı başvurumuzla birlikte elde edilecek kaynakla Bankalar Birliğinden resmi olarak çıkacağız ve tüm banka kredilerimizi kapatacağız. Bu atılımımızla birlikte kulübümüz yıllık 500-600 milyon liralık bir faiz yükünden kurtulmuş olacak. Faiz oranlarının yüzde 55 düzeylerinde seyrettiği bir ortamda, sürecimizin muvaffakiyetle tamamlanması ile birlikte kulübümüz için çok büyük bir finansal rahatlama sağlayacağız.” tabirlerini kullandı.

Trabzonspor’un öbür borçlarının da ödeneceğini vurgulayan Doğan, “KAP’ta açıkladığımız raporlar incelendiğinde yalnızca banka kredilerinden değil, öbür birçok borçtan da kurtulmak için önemli adımlar attığımız görülecektir. Bu süreç sonunda Trabzonspor’un mali yapısını büyük ölçüde güçlendireceğimize inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ertuğrul Doğan, sermaye artışıyla öz kaynakların olumluya çevrileceğini aktararak, “Bu sermaye artışıyla birlikte kulübümüzün öz kaynaklarını müspete çevirerek, UEFA’nın olumlu öz kaynak kuralı başta olmak üzere birçok mali kriteri Trabzonspor için artık bir sorun olmaktan çıkarmak isteğindeyiz.” halinde görüş belirtti.

Doğan, kulübün vergi borçlarıyla ilgili de şunları kaydetti:

“Sigorta prim borcu olmayan Trabzonspor, vergi borçlarına ait de önemli bir ödeme planı yapacak. Sıfır borç siyasetine yanlışsız attığımız değerli adımlardan bir tanesi olan sermaye artırımı ile birlikte Trabzonspor’un geleceğini garanti altına almak yolunda önemli aralık almış olmayı hedefliyoruz.”

Muhabir: Göktuğ Ergün

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.