DOLAR 34,1512 0.26%
EURO 38,0670 -0.23%
ALTIN 2.749,460,27
BITCOIN 2022770-0.18254%
İzmir
33°

AÇIK

04:50

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Fidan: Türkiye ve Azerbaycan yeterli günde makus günde birlikte olmaya devam edecek
54 okunma

Bakan Fidan: Türkiye ve Azerbaycan yeterli günde makus günde birlikte olmaya devam edecek

ABONE OL
28/08/2024 21:00
Bakan Fidan: Türkiye ve Azerbaycan yeterli günde makus günde birlikte olmaya devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin akabinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

En son 5 Temmuz’da Azerbaycan’ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Tepesi kapsamında Bayramov’la bir ortaya geldiklerini aktaran Fidan, “Şuşa’yı ziyaretimizde bizlere göstermiş oldukları nazik mesken sahipliği için Sayın Bayramov’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Fidan, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak tarih, kültür, lisan ve kimlik temelleri üzerinde yükselen ve dünyada öbür gibisi olmayan kardeşlik ilgilerine sahip olduğunu lisana getirerek şöyle devam etti:

“Her iki ülke ebediyen bir millet iki devlet anlayışıyla hareket etmiştir. Birbirlerinin hem sevincini hem üzüntüsünü paylaşmıştır. Bundan sonra da âlâ günde, makus günde birlikte olmaya devam edecektir. Bu anlayış doğrultusunda Karabağ’da 30 yılı aşkın mühlet devam eden haksız işgal devrinde Türkiye sarsılmaz bir halde kardeş Azerbaycan’ın yanında durmuştur. Bundan sonra da sarsılmaz bir biçimde durmaya devam edecektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 15 Haziran 2021’de imzaladıkları Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik düzeyine yükselen Türkiye-Azerbaycan ilgilerini daha da ileriye götürmek için çalışmaların aralıksız halde devam ettiğine işaret eden Fidan, “Bugün de Sayın Bayramov’la yaptığımız görüşmede kardeş ülkelerimiz ortasındaki ilgileri kapsamlı bir biçimde ele aldık ve detaylı görüş alışverişinde bulunduk. Ekonomik bağlarımızın geldiği noktadan memnuniyet duyuyoruz. Güç alanında işbirliğimizi ilerletirken ortak çıkarlar temelinde ve bütüncül bir stratejiyle çalışmaktayız.” diye konuştu.

Güney Kafkasya, barış süreci ve TDT ele alındı

Görüşmede Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın bir an evvel tesis edilmesi istikametindeki ortak temenniyi bir defa daha teyit ettiklerini vurgulayan Fidan, bu kapsamda Azerbaycan ile Ermenistan ortasında devam eden barış sürecinde kaydedilen gelişmeleri de değerlendirdiklerini söyledi.

Fidan, bölgesel ve global sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, TDT’nin kurumsal çalışmalarının güçlendirilmesi için daha neler yapılabileceği konusunda görüşlerini paylaştıklarını tabir etti.

Bakan Fidan, görüşmede bölgesel bağlantısallık, lojistik yolları ve ilgili kalkınma mevzularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını da lisana getirdi.

“Türkiye-Azerbaycan kardeşliği bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edecek”

Görüşmede bilhassa İsrail’in Gazze’ye saldırısını ve tüm dünyanın gözleri önünde devam eden acımasız katliamı da hassasiyetle ele aldıklarını aktaran Fidan, “İnanıyorum ki önümüzdeki devirde iki ülke için, iki ülke dostluğu ve kardeşliği için yakın çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edecektir.” diye konuştu.

Fidan, Ankara’ya yaptığı ziyaretten ötürü mevkidaşına teşekkür ederek birinci fırsatta Azerbaycan’ı tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Muhabir: Büşranur Koca,Muhammet Tarhan

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.