DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 20175510.533%
İzmir
29°

AÇIK

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer ile Türk Milleti esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir
89 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer ile Türk Milleti esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir

ABONE OL
31/08/2024 05:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer ile Türk Milleti esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı hasebiyle bildiri yayımladı.

Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümünü coşku, heyecan ve gururla kutladıklarını belirten Erdoğan, “Tarihimizin kritik eşiklerinden olan bu kıymetli günde aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir tarafındaki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kanısının ölümsüz anıtı” olarak tanımladığı Büyük Zafer’in, milletin Anadolu topraklarındaki varlığını ebediyen tescil ettiğini aktaran Erdoğan, 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi’yle işgal ordularının kesin bir mağlubiyete uğratıldığını, emperyalizmin mihverinin parçalandığını ve Cumhuriyet’in ilanına giden yolun kapılarının arkasına kadar açıldığını vurguladı.

Erdoğan, bildirisinde şu tabirleri kullandı:

“Büyük Zafer ile Türk milleti esareti kabul etmeyeceğini, iradesine zincir vurdurmayacağını, öz yurdunda bağımsız olarak yaşamaktan asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kere daha ilan etmiştir. Şehitlerimizin kahramanlığı, gazilerimizin kanı ve milletimizin fedakarlığı sayesinde kazanılan Büyük Zafer, bugün de bizlere rehberlik etmektedir. Türkiye Yüzyılı amaçlarımıza gerçek kararlılıkla yürürken, büyük ve güçlü Türkiye mefkuremizi de adım adım gerçeğe dönüştürüyoruz. Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında süren çatışma, zulüm ve katliamları durdurmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kimliğine ve inancına bakmadan, maddi hiçbir menfaat beklemeden ezilenlerin yanında dimdik duruyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle tabir etmek isterim. Bugün dünden daha güçlüyüz, inşallah yarın çok daha güçlü olacağız.”

Türkiye ile birebir ülküye gönül veren dost ve kardeşlerle birlikte herkesin adaletle temsil edildiği bir global nizamı kesinlikle tesis edeceklerini vurgulayan Erdoğan, iletisine şöyle devam etti:

“İstiklal Harbi’yle mazlum milletlere ilham veren Türkiye, barışın, adaletin ve huzurun hakim olduğu bir dünyanın da mihmandarlığını yapacaktır.

Bu fikirlerle Büyük Zafer’in başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, istiklalimizin ebedi muhafızları olan şehitlerimize Ulu Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Muhabir: Buğrahan Ayhan

En az 10 karakter gerekli