DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1975254-2.1401%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Aliyev, Ermenistan’ın barışla ilgilenmediğini ve kasıtlı olarak süreyi uzattığını söyledi
124 okunma

Aliyev, Ermenistan’ın barışla ilgilenmediğini ve kasıtlı olarak süreyi uzattığını söyledi

ABONE OL
31/08/2024 11:00
Aliyev, Ermenistan’ın barışla ilgilenmediğini ve kasıtlı olarak süreyi uzattığını söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BAKÜ (AA) – Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 1 Eylül’de yapılacak genel seçimleri gözlemlemek için Bakü’ye gelen Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Ortası Dostluk Kümesi Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım başkanlığındaki TBMM heyetini kabul etti.

Aliyev kabulde, Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeşlik ve stratejik müttefikliğinin değerine değinerek, iki ülkenin her vakit birbirinin yanında olduğunu söyledi.

Bölgedeki gelişmelere ait de değerlendirmede bulunan Aliyev, Azerbaycan olarak bölgede sürdürülebilir barışın sağlanmasından yana olduklarını bildirdi.

Aliyev, Ermenistan’la barışın sağlanması için bu ülkenin anayasasındaki, Azerbaycan’a karşı toprak argümanlarının kaldırılması ve anayasanın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan ile Ermenistan ortasındaki ihtilafın tahlili için kurulan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Kümesinin feshedilmesinin gerekliliğini vurgulayan Aliyev, “Ermenistan’ın Minsk Kümesi’nin lağvedilmemesi konusundaki tavrı hiçbir formda anlaşılır değildir. Zira çatışmalar geçmişte kaldıysa ve Ermenistan Başbakanı, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söylüyorsa, o vakit geçmişten kalan Minsk Kümesini tutmaya ne gerek var. Görünüşe nazaran Ermenistan barış muahedesiyle ve bölgeye kalıcı barış gelmesiyle ilgilenmiyor. Ermenistan kasıtlı olarak süreyi uzatıyor. Fransa’dan, öteki Batılı ülkelerden ve öbür taraflardan yeni silahlar alıyor, topraklarında üçüncü taraflarla askeri tatbikatlar yapıyor.” diye konuştu.

Aliyev, kimi Batı kuruluşlarının ülkesine karşı haksız tavır sergilediğini, Avrupa Kurulu Parlamenter Meclisinin Azerbaycan zıddı tavrının ülkesinin toprak bütünlüğü ve egemenliğini sağlamasıyla direkt irtibatlı olduğunu aktardı.

Azerbaycan ile KKTC münasebetlerine de değinen Aliyev, KKTC’ye daima dayanak verdiklerini kaydetti.

Muhabir: Ruslan Rehimov

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.