DOLAR 33,9809 -0.27%
EURO 37,6489 0.01%
ALTIN 2.733,51-0,30
BITCOIN 1977266-0.34475%
İzmir
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

e-İhracatın geleceği İstanbul’daki tepede şekillenecek
66 okunma

e-İhracatın geleceği İstanbul’daki tepede şekillenecek

ABONE OL
02/09/2024 08:00
e-İhracatın geleceği İstanbul’daki tepede şekillenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ihracatın geleceğini şekillendirecek İstanbul Global E-İhracat Tepesi’ne global pazaryerlerinin temsilcilerinin katılacağını belirterek, “Türk şirketlerinin bu platformlardaki muvaffakiyet kıssaları, aktifliğin ana başlıklarından biri olacak ve tepe, ülkemizin dijital ticaretteki yerini güçlendirecek.” dedi.

​​​​​​​Ticaret Bakanlığı himayesinde, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından organize edilen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile işbirliğiyle desteklenen İstanbul Global E-İhracat Tepesi (IGEXX) 2024, 4-5 Eylül’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zirve, dünya çapında e-ticaret ve e-ihracat kesiminin önde gelen isimlerini bir ortaya getirerek, e-ihracatın geleceğine dair kıymetli paylaşımlar ve stratejik işbirliklerine mesken sahipliği yapacak.

“Türkiye’de bir ortaya gelecek pazaryerlerinin hacmi 1,5 trilyon doların üzerinde”

Bolat, AA muhabirine tepeye ait yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin e-ihracat amaçları doğrultusunda Türk markalarının global pazarlarda bilinirliğinin sağlanması ve pazar hisselerinin artırılması gayesiyle düzenlenecek kelam konusu doruğa Walmart, Shopee, Jumia, Tmall, Reliance Group, About You üzere 30’a yakın dev pazaryerinin temsilcisinin katılacağını söyledi.

Türkiye’de bir ortaya getirilecek pazaryerlerinin hacminin 1,5 trilyon doların üzerinde olduğunu lisana getiren Bolat, “Global arenada e-ihracatın geleceğini şekillendirecek tepe, kelam konusu platformların, dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaşma imkanı sunarken, Türk ihracatçılarının küresel pazarda daha güçlü bir yer edinmelerine katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Bolat, “İstanbul Global E-İhracat Zirvesi”nin, sırf büyük pazaryerlerini değil, birebir vakitte yenilikçi teşebbüsleri ve KOBİ’leri de bir ortaya getireceğine dikkati çekerek, “Zirve, e-ihracatta stratejik işbirliklerinin kurulmasına, yeni trendlerin ve teknolojik ilerlemelerin tartışılmasına imkan tanıyacak. İştirakçiler, küresel pazaryerlerinde yer almak için gerekli stratejileri öğrenmenin yanı sıra direkt bu pazaryerlerinin temsilcileriyle birebir görüşmeler yapma fırsatı bulacaklar.” tabirlerini kullandı.

“Zirve, Türkiye’nin e-ihracat kapasitesini artırmada değerli adım olacak”

Zirveyle e-ihracat alanında derinlemesine bilgi paylaşımının, yenilikçi tahlillerin geliştirilmesinin ve yeni tüketici davranışlarının tahlil edilmesinin hedeflendiği lisana getiren Bolat, tepenin e-ticaret uzmanlarını, perakendecileri, dağıtımcıları, entegratörleri ve e-ihracat konsorsiyumlarını bir ortaya getireceğini bildirdi.

Bolat, aktiflikte, omnichannel perakende şirketlerinden dijital ödeme sistemlerine, lojistik firmalarından küresel pazaryerlerine kadar geniş bir yelpazede bölüm başkanlarının yer alacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“İstanbul Global E-İhracat Doruğu, iştirakçilere panel tartışmaları ve B2B görüşmeler üzere etkinliklerle kapsamlı tecrübe sunarken, Türkiye’nin e-ihracat kapasitesini artırma yolunda kıymetli bir adım olacak. Türk şirketlerinin bu platformlardaki muvaffakiyet öyküleri, aktifliğin ana başlıklarından biri olacak ve tepe, ülkemizin dijital ticaretteki yerini güçlendirecek. Tepe kapsamında, ihracat ekosisteminin tüm paydaşları ve KOBİ’ler küresel pazaryerleriyle B2B görüşmeler yaparak, ülkemizin e-ihracat hacmini artırmak için yeni işbirlikleri, fırsatları yakalayacaklar. Bu işbirlikleri, Türk ihracatçılarının dünya çapında hudut ötesi ticaret fırsatlarını en verimli halde değerlendirmelerine imkan tanıyacak.”

Bakan Bolat, bölüm paydaşlarını İstanbul Global E-İhracat Tepesi’ne ister ziyaretçi olarak ister B2B görüşmeleri için katılmaya davet ederek, isteyenlerin “www.igexx.com” adresi üzerinden online kayıt yaptırabileceklerini kaydetti.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

En az 10 karakter gerekli