DOLAR 34,0139 -0.17%
EURO 37,6978 0.13%
ALTIN 2.731,92-0,36
BITCOIN 19895020.71909%
İzmir
33°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Iğdır’ın Gökkuşağı Zirveleri ve Tuz Mağaraları, Ağrı Dağı’na gelen dağcıların rotasında
97 okunma

Iğdır’ın Gökkuşağı Zirveleri ve Tuz Mağaraları, Ağrı Dağı’na gelen dağcıların rotasında

ABONE OL
02/09/2024 09:40
Iğdır’ın Gökkuşağı Zirveleri ve Tuz Mağaraları, Ağrı Dağı’na gelen dağcıların rotasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

IĞDIR (AA) – Yurdun en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı, yaz aylarında Türkiye ve yurt dışından çok sayıda tabiat atletini ağırlıyor.

Türkiye’nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan hududunda yer alan dağ, sahip olduğu kültürel kıymetleri ve tabiat sporlarına sunduğu imkanlarıyla tercih ediliyor.

Iğdır ile Ağrı hudutlarında bulunan dağa tırmanmak için birkaç gün evvelce gelip Iğdır’da ya da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde konaklayan atletlerden kimileri, tırmanış öncesinde Tuzluca ilçesindeki Tuz Mağaralarını ziyaret edip Gökkuşağı Doruklarını geziyor.

Son vakitlerde artan ilgiyle turizm merkezi haline gelen Tuz Mağaraları ile sunduğu renklerle ilgi çeken Gökkuşağı Zirveleri, dağcı ve tabiat tutkunlarının rotaları ortasında yer alıyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Cengiz Erdener, AA muhabirine, Iğdır’a dağcılık aktifliğine geldiklerini, tırmanış öncesinde ise kültürel seyahat düzenlediklerini söyledi.

Özellikle Gökkuşağı Zirvelerinin dağcılık branşına uygun olduğunu vurgulayan Erdener, “Bugün tertibin birinci günü. Tertip komitesi uzaktan gelen dağcılar için bir etraf gezisi düzenlemiş. Kültürel, turistik bir seyahat yapıyoruz. Arkadaşlar hem dinleniyor hem de etraftaki hoşlukları keşfediyorlar. Buraları gezip istirahat ettikten sonra tırmanışımıza geçeceğiz.” dedi.

Rota, komşu ülkelerden de ilgi görüyor

İranlı Mehdi Meimendi de Ağrı Dağı’na tırmanmadan evvel Iğdır’ın doğal hoşluklarını gezdiklerini söyledi.

Gökkuşağı Zirvelerini çok beğendiklerini ve Tuz Mağaralarına da gittiklerini anlatan Meimendi, “Burası çok hoş. En değerlisi ise arkadaşlarımla 3 ülkenin bir olduğu, Türk birliğinin olduğu bir yerde buluşmamız bana çok düzgün geldi, çok memnunum.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Bülent Mavzer

En az 10 karakter gerekli