DOLAR 33,9446 0.15%
EURO 37,5928 0.09%
ALTIN 2.720,92-0,05
BITCOIN 20068352.04687%
İzmir
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türksat, Dünya Motokros Şampiyonası’na bağlantı sponsoru oldu
71 okunma

Türksat, Dünya Motokros Şampiyonası’na bağlantı sponsoru oldu

ABONE OL
03/09/2024 02:20
Türksat, Dünya Motokros Şampiyonası’na bağlantı sponsoru oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Türksat ile Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ortasındaki bağlantı takviyesi mutabakatı imza merasimi, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile TMF Lideri Ogün Baysan ve TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke’nin iştirakiyle Türksat Ahmet Özsoy Binası Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Ertok merasimde yaptığı konuşmada, TMF’nin bugünlere gelmesinde büyük emeği bulunan yakın vakitte hayatını kaybeden merhum TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve bütün spor topluluğuna başsağlığı dileğinde bulundu.

Dünya Motokros Şampiyonası’na irtibat sponsoru olmaktan memnunluk duyduklarını belirten Ertok, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıllarda Bekir Yunus Uçar ile yan yana oturarak bu muahedeyi imzalıyorduk, geçtiğimiz hafta vefat haberini alınca çok büyük ıstırap yaşadık. Kendisi spora adanmışlığıyla nitekim çok büyük hizmetler vermişti. 20 yıldır birlikte çalıştığınız bir mesai arkadaşınızı kaybettiniz, bilhassa ailesine ve sizlere de başsağlığı diliyorum. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Bugün imza altına alacağımız bu dayanak muahedesi ile dünya motor sporları meraklılarının yakından takip ettiği Dünya Motokros Şampiyonası’na Türksat olarak bu yıl da irtibat sponsoru oluyoruz. Yıllardır bu irtibat sponsorluğunu hayata geçiriyoruz, bizim de gurur duyduğumuz sponsorluklardan birisi.”

Motokrosun isminin dayanakları sayesinde daha çok duyulur olduğunu aktaran Ertok, “Sporcularımıza takviye arttıkça spor alanında emek verenlerin motivasyonu artıyor, muvaffakiyetleri perçinleniyor. Muvaffakiyetler arttıkça gençlerimiz daha çok ilgi duyuyorlar. Atletlerimizin başarısı artıkça da ülkemizin itibarı artıyor. Afyonkarahisar’da yıllardır hakikaten dayanılmaz bir tertip gerçekleştiriliyor. Türksat ülkemize hizmeti şiar edinmiş bir kurum. Dünya Motokros Şampiyonası’nı 180’e yakın ülkede 3,5 milyara yakın beşere uydularımız üzerinden yayımlayacağız.” tabirlerini kullandı.

Baysan: “Katılım sayısının 400 binleri de aşacağını düşünüyorum”

TMF Başkanı Ogün Baysan da Bekir Yunus Uçar’a bir sefer daha Allah’tan rahmet dilediğini belirterek, “Türksat’ın bize katkıları çok büyük, 6. yılımızda 7. organizasyonumuzu düzenleyeceğiz. Bu tertibe geçtiğimiz sene iştirak sayısı 400 binlere ulaştı, bu sene iştirak sayısının 400 binleri de aşacağını düşünüyorum. Türksat’ın dayanağıyla 186 ülkeye ulaşarak bütün dünyada Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin tanıtımındaki en güçlü sponsorumuz Türksat’a çok çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Baysan, bu sene motokrosta yarışçı sayısının da arttığını vurgulayarak, “Buraya en yeterli yarışçılar geliyor, bütün dünyanın gözünün önünde şampiyonanın sonucu neredeyse Afyonkarahisar’da belirleniyor.” dedi.

Konuşmaların akabinde Türksat Genel Müdürü Ertok ile TMF Lideri Baysan sponsorluk muahedesini imzaladı.

Muhabir: Fatih Çakmak

En az 10 karakter gerekli