DOLAR 34,0889 0.11%
EURO 37,6484 0.05%
ALTIN 2.742,53-0,02
BITCOIN 19321363.20979%
İzmir
27°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail basınına nazaran, işgal altındaki Batı Şeria artık “ikinci en kıymetli cephe” oldu
93 okunma

İsrail basınına nazaran, işgal altındaki Batı Şeria artık “ikinci en kıymetli cephe” oldu

ABONE OL
04/09/2024 04:20
İsrail basınına nazaran, işgal altındaki Batı Şeria artık “ikinci en kıymetli cephe” oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KUDÜS (AA) – Israel HaYom gazetesinin haberine nazaran, Batı Şeria’da son devirde İsrail gayelerine yönelik atakların artmasının akabinde, İsrailli üst seviye yetkililerin, 7 Ekim’den itibaren Gazze’ye akınlarından bugüne, “ikincil saha” olarak nitelendirdiği Batı Şeria’ya yaklaşımında büyük bir değişim yaşandı.

İsrail ordusunun, artık Batı Şeria’ya, Gazze’den sonra direkt “ikinci en değerli cephe ve bir savaş alanı” olarak gören yeni bir yaklaşıma nazaran, faaliyet gösterdiği aktarıldı.

Bu yaklaşımın hala başlangıç ​​aşamasında olduğu alandaki temel değişikliklerin vakit almasının öngörüldüğü belirtildi. Ayrıyeten çok yakında İsrail ordusunun Batı Şeria’da “bir dizi akın gerçekleştirmesinin” beklendiği değerlendirildi.

Haberde, ismini açıklamak istemeyen İsrailli yetkililerin “(28 Ağustos’tan bu yana Batı Şeria’nın kuzeyinde devam eden) Cenin saldırısının sadece başlangıç ​​olduğu” tarafındaki sözüne yer verildi.

İsrail’in 28 Ağustos’ta Batı Şeria’nı kuzeyindeki mülteci kamplarına, “Yaz Kampları” ismini verdiği, kapsamlı atakları başlattığını hatırlatan yetkililer, şu anda Cenin Mülteci Kampı’nda ve Tulkerim’de iki taburu konuşlandırılmış durumda ve “operasyonun öngörülebilir gelecekte” devam edeceğine işaret etti.

Yetkililer ayrıyeten İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria’da gasbettiği Filistin topraklarından Gush Etzion ve Terkumya beldesindeki hücumlar ve ayrıyeten Ateret’te “boşa çıkarılan” akının İsrail’in Batı Şeria’da kapsamlı tedbirler almasını gerektirdiğini savundu.

Haberde, “Batı Şeria yalnızca 48 saat içinde barut fıçısından patlamanın eşiğindeki bir bölgeye dönüştü” sözlerine yer verildi.

Habere nazaran, İsrailli çok sağcı Ulusal Misyonlar Bakanı Orit Strock, güvenlik kabinesini, Batı Şeria’da “savaş hali” ilan etmek de dahil “acil durum tedbirleri” uygulamaya çağırdı.

İsrail, 28 Ağustos’ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına, “Yaz Kampları” ismini verdiği, 2. İntifada’nın yaşandığı 2002’den bu yana düzenlediği en ağır ve kapsamlı taarruzlarını başlattığını duyurmuştu.

Tubas kentine bağlı El-Faria Mülteci Kampı’ndan sonra Tulkerim’deki Işık Şems Mülteci Kampı’ndan da çekilen İsrail askerlerinin Cenin’deki taarruzları ise 7. gününde devam ediyor.

Muhabir: Abdel Ra’ouf D. A. R. Arnaout,Safiye Karabacak

En az 10 karakter gerekli