DOLAR 34,0184 -0.01%
EURO 37,6199 0.24%
ALTIN 2.761,310,32
BITCOIN 1919205-1.15462%
İzmir
22°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi yarın açılacak
79 okunma

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi yarın açılacak

ABONE OL
05/09/2024 14:40
Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi yarın açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, Bakan Tunç, adalet hizmetlerinin makul müddette ve faal bir biçimde yürütülmesi gayesi doğrultusunda temmuz ayında kurulmasına karar verilen Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yarın hizmete gireceğini söz etti.

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı etrafının Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale olduğunu belirten Tunç, hukukun üstünlüğü prensibinden taviz vermeden adalet hizmetlerinin aktifliğini ve sunumunun kalitesini artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Tunç, “2016 yılından günümüze 9 bölge yönetim mahkemesini ve 18 bölge adliye mahkemesini faaliyete geçirerek Yargıtay ve Danıştayın iş yükünü azalttık. Yaptığımız tüm çalışmalarla itimat veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla adalet hizmetlerinin makul müddette ve aktif bir halde yürütülmesini hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Fiziki altyapının güçlendirilmesinin, yargı hizmetlerinin kalitesini büyük ölçüde artırdığına işaret eden Tunç, şunları kaydetti:

“Yeni adliye saraylarımızın yanı sıra yüksek yargı organlarımızın yeni hizmet binalarına kavuşturulmasını sağladık. Mahkeme sayılarımızı yükselterek iş yükünü değerli oranlarda azalttık. İstinaf ile iki dereceli yargılamadan üç dereceli yargılamaya geçişle yeniden hak arama yollarında sessiz ıslahatlara imza attık. Vizyonunu, ‘hukukun üstünlüğünü temel alan, gecikmeyen, öngörülebilir bir adalet sistemi’ olarak belirlediğimiz Türkiye Yüzyılı Yargı Islahatı Strateji Dokümanı ile de çalışmalarımıza birebir doğrultuda devam edeceğimizin kelamını vermiş olacağız.”

Muhabir: İsmet Karakaş

En az 10 karakter gerekli