DOLAR 33,8844 -0.3%
EURO 37,6257 0.41%
ALTIN 2.784,981,49
BITCOIN 19737531.20187%
İzmir
29°

AÇIK

05:08

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, İsrail’e Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma daveti yaptı
105 okunma

ABD, İsrail’e Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma daveti yaptı

ABONE OL
07/09/2024 21:00
ABD, İsrail’e Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma daveti yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’la Michigan’a giderken uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Jean-Pierre, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Eygi’nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, “Ayşenur Eygi isimli bir Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria’daki trajik vefatından derin rahatsızlık duyuyoruz. Olayla ilgili daha fazla bilgi almak üzere İsrail hükümetine ulaştık ve olayın soruşturulmasını talep ettik.” dedi.

Olayla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını beklediklerini ve lakin bunun akabinde gerekli sonuçları çıkaracaklarını kaydeden Sözcü, “Daha fazla bilgiye ulaştığımızda bunları paylaşacağız ve gerektiği üzere bunlara nazaran hareket edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu soruşturma konusunda İsrail hükümetine güvenip güvenmediği sorulan Beyaz Saray Sözcüsü, şu anda bu bahiste daha fazla yorum yapamayacağını ve süreci takip edeceklerini belirtti.

ABD idaresinin açıklamaları

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu (NSC) Sözcüsü Sean Savett, Eygi’nin İsrail askerlerince başından vurularak öldürülmesine ait AA muhabirinin sorusuna yazılı karşılık vermişti.

Savett, açıklamasında, “Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin bugün Batı Şeria’daki trajik vefatından ötürü derin rahatsızlık duyuyoruz, kalplerimiz onun ailesi ve sevdikleriyle birlikte. Daha fazla bilgi için İsrail hükümetine ulaştık ve olayın soruşturulmasını talep ettik.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili, “Ayşenur Eygi isimli Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria’da trajik vefatının farkındayız. Eygi’nin vefatıyla ilgili çabuk formda daha fazla bilgi topluyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye nazaran İsrail güçleri, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal aykırısı şova gerçek mermiyle saldırmış, akında ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

AA muhabirine konuşan Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi’yi tüm müdahaleye karşın kurtaramadıklarını açıklamıştı.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli