DOLAR 34,0077 -0.13%
EURO 37,8665 -0.02%
ALTIN 2.817,27-0,27
BITCOIN 1989176-0.02891%
İzmir
24°

AÇIK

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbul’da vazife yapan atlı polisler yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
122 okunma

İstanbul’da vazife yapan atlı polisler yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

ABONE OL
09/09/2024 17:00
İstanbul’da vazife yapan atlı polisler yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı Atlı Polis Küme Amirliği, önleyici hizmet faaliyetleri, toplumsal olaylar, resmi merasimler ile orman ve mesire yeri kontrollerinin yanı sıra kıyı, park ve turistik alanlarda da vazife yapıyor.

İstanbul’da 2018’de faaliyetlerine başlayan atlı polis birliğinde 8’i bayan toplam 27 işçi bulunuyor.

Fiziki yeterliliğe sahip, binicilik deneyimi bulunan ve sıhhat durumu uygun olanlar ortasından seçilen işçi, 4 aylık temel binicilik eğitimini muvaffakiyetle tamamladıktan sonra atlı polis olarak vazifeye başlıyor. İstanbul dışında da 6 vilayette bulunan atlı polis birliği, vatandaşların huzur ve itimadını sağlamak için çalışıyor.

Yangınların önlenmesinde ormanlarda önleyici faaliyet

Yaz devirlerinde ağır vazife üstlenen atlı birlikler, kentin ormanlık ve mesire alanlarında araçların giremediği bölgelerde kontroller yapıp, yangınların önlenmesi noktasında değerli katkı sağlıyor. Atların bakımları ise ünitede bulunan işçi tarafından yapılıyor.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Atlı Polis Küme Amiri Seyit Ahmet Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin birçok noktasında, meydanlarda, kıyılarda ve kalabalık yerlerde önleyici devriye faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birçok ormanlık alanda misyon yaptıklarını belirten Dikici, “Özellikle orman yangınlarını önlemeye yönelik devriye atıyoruz. Bizim devriye vazifelerimizin temel hedefi asayiş ve önleyici hedefli. Kent meydanlarında da devriyelerimizi atıyoruz. Vatandaşlarımızın ve turistlerin çok aşırı ilgisi oluyor. Atların kültürümüzde de başka bir yeri olduğu için sempatik olarak bakılıyor, seviliyor. Biz de vatandaşlarımızdan gördüğümüz bu ilgiden ötürü mutluyuz. Vatandaşımız için 7 gün 24 saat çalışıyoruz, görevdeyiz.” diye konuştu.

“Ata sporumuz olan biniciliği devam ettiriyoruz”

Atlı Polis Küme Amirliğindeki bayan binicilerden Gökçe Hatun Sağlam, yaklaşık bir yıldır atlı polis olarak misyon yaptığını lisana getirdi.

Sağlam, atları çok sevdiğini anlatarak, “Daha sonra toplumsal medyada ve İstanbul’da caddelerde bu ünitesi gördüm. Atlara olan sevgim ağır bastığı için bu ünitesi tercih ettim. Çok gurur verici bir şey. Cet sporumuz olan biniciliği devam ettiriyoruz. Bilhassa bayan olarak bunu sürdürmek benim için çok büyük gurur. Vatandaşlarımızdan gelen bu olumlu dönüşler de bizi işimize daha çok bağlıyor.” sözlerini kullandı.

Emre Koçan ise 3 yıldan beri polis memuru olduğunu, 2 yıldan beridir atlı polislik yaptığını kaydetti.

Koçan, sivil hayatında da rahvan atçılıkla uğraştığını söz ederek, “Yerli atlarımız vardı. Polis olduktan sonra teşkilatın bu türlü bir ünitesi olduğunu öğrendim, başvurdum. Pek çok millet bahçelerinde, parklarda, stadyumlarda vazife alıyoruz. Oralarda bilhassa çocukların ilgisi çok büyük oluyor. Onları gördükçe biz de haliyle çok keyifli oluyoruz.” dedi.

“Fotoğraf çektirdim, atlara dokunup sevdim”

Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sultanahmet ve Üsküdar kıyısı üzere birçok turistik noktada misyonlu atlı polisler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaşıyor. Atlı polisleri gören çok sayıda kişi, o anı ölümsüzleştirmek için sıraya girerek cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

İstiklal Caddesi’nde atlı polislerle fotoğraf çektiren Havva Dağtekin, “Yürüyerek gelirken çok dikkatimi çekti. Fotoğraf çektirmek istedim. Bence hoş bir uygulama. Ayrıyeten turistler için fotoğraf çekimleri de avantaj sağlayabilir. Ben de atlı birliklerle fotoğraf çektirdim, atlara dokunup sevdim.” diye konuştu.

Mersin’den İstanbul’a gezmek için geldiğini kaydeden Emrah Tuna da atlı birliklerin misyon yapmasından mutlu olduğunu belirterek, emsal faaliyetlerin devam etmesini talep etti.

Muhabir: Ferhat Yasak

En az 10 karakter gerekli