DOLAR 34,0502 0.01%
EURO 37,6156 -0.03%
ALTIN 2.747,520,16
BITCOIN 19381413.00763%
İzmir
32°

PARÇALI BULUTLU

16:40

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail ordusunun, Gazze’de yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlediği akında en az 40 kişi hayatını kaybetti
86 okunma

İsrail ordusunun, Gazze’de yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlediği akında en az 40 kişi hayatını kaybetti

ABONE OL
10/09/2024 10:40
İsrail ordusunun, Gazze’de yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlediği akında en az 40 kişi hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZZE (AA) – Görgü şahitlerinden alınan bilgiye nazaran, İsrail savaş uçakları Han Yunus’un batısında “güvenli olduğu” tez edilen El-Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin çadırlarına 3 füze saldırısı düzenledi.

Saldırının şiddetiyle bölgede metrelerce derinlikte 3 çukur oluştuğu ve en az 20 ila 40 çadırın yandığı ve yok olduğu, çok sayıda kişinin kumların altına gömüldüğü kaydedildi.

Sivil savunma takımlarının, bölgede elektrik olmaması, cesetlerin oluşan çukura gömülmesi ve etrafa saçılması nedeniyle meyyit ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Bu nedenle sayının artabileceği belirtildi.

Oluşan çukurlara gömülüp yok olan aileler var

İsrail hücumlarının başladığı 7 Ekim’den bu yana gerçekleşen en berbat katliamlardan biriyle karşı karşıya olduklarını belirten Sivil Savunma Müdürlüğü hücumda en az 40 kişinin öldüğü, 60’ının yaralandığını, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünün Sözcüsü Mahmud Basal Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, “Her bir çadırda en az 5 kişi olduğu düşünülürse çok büyük bir sayıyla karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Bölgede 3 büyük çukur oluştu. Çadırlar, bu çukurlara gömüldü. Cesetleri çıkarmamız çok uzun sürebilir, bunun için ağır iş makinelerine muhtaçlığımız var. Çukurlara gömülüp büsbütün yok olan aileler var.” dedi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite ise yaptığı açıklamada, kumaş ve naylonlardan oluşan çadırların, dağ ve büyük binaların bombalanmasında kullanılan ABD imali büyük füzelerle vurulduğunu kaydetti.

Sevabite, 40 meyyit ve onlarca yaralının dışında onlarca kişinin de kumlar altına gömülerek kaybolduğunu aktardı.

Uluslararası toplumun Gazze’de işlenen katliamlara ses çıkarmadığına işaret eden Sevabite, İsrail’in 340 günde 3 bin 450 katliam işlediğini söyledi.

İsrail ordusu ise taarruzla ilgili yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde Hamas komuta merkezini amaç aldığını argüman etti.

Hamas, İsrail’in tezlerini yalanladı

Hamas’tan yapılan açıklamada, amaç alınan bölgede direnişçilerin olduğu istikametindeki tezlerin “düpedüz yalan” olduğu söz edildi.

İsrail’in bu çeşit argümanlarla, işlediği yakışıksız katliamları legalleştirmeye çalıştığı kaydedilen açıklamada, Hamas’ın daha evvel pek çok sefer “sivillerin olduğu yerlerde direniş unsularının bulunmadığı ya da bu yerlerin askeri emellerle kullanılmadığını” açıkladığı lisana getirildi.

İsrail savaş uçaklarının “güvenli” olduğu sav edilen bir bölgede gerçekleştirdiği “korkunç” katliamın, Nazist İsrail hükümetinin, memleketler arası hukuku ve taarruzların durdurulması istikametindeki davetleri hiçe sayarak Filistin halkına karşı iğrenç katliamlar işlemeye ve soykırıma devam ettiğini gösterdiği vurgulandı.

Muhabir: Gülşen Topçu,Mustafa M. M. Haboush

En az 10 karakter gerekli