DOLAR 34,0502 0.01%
EURO 37,6156 -0.03%
ALTIN 2.747,520,16
BITCOIN 19381413.00763%
İzmir
32°

PARÇALI BULUTLU

16:40

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul’da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor
86 okunma

İstanbul’da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor

ABONE OL
10/09/2024 11:00
İstanbul’da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul’da, haftanın ikinci iş gününde okulların da açılmasının tesiriyle kimi bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu.

Yaz tatilinin sona ermesinin akabinde sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi hasebiyle mega kentin Anadolu ve Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile ilişki yollarında trafik yoğunluğu arttı.

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolu Mecidiyeköy mevkisinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde araçlar ağır ilerliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Zincirlikuyu’ya kadar da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İşe ve okula gitmek için toplu taşıma kullanan vatandaşlar vakit zaman Mecidiyeköy Metrobüs Durağı’nda yoğunluğa neden oluyor.

D-100 kara yolu Çağlayan mevkisinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde de araçlar yavaş ilerliyor. Beylikdüzü istikametinde ise trafik akıcı seyrediyor. Bu mevkideki metrobüs durağında ise yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

Avcılar ve Küçükçekmece’de Ankara istikametinde trafik ağır seyrediyor. Cevizlibağ’da Topkapı istikametinde de trafik yoğunluğu oluştu.

Basın Ekspress Yolu’nda çift istikametli trafik yoğunluğu yaşanırken, Yenibosna mevkisinde D-100 kara yolunda da yol çalışması nedeniyle yoğunluk gözleniyor.

D-100 kara yolu Bakırköy mevkisinden Beylikdüzü istikametinde de araçlar ağır ilerliyor, Ankara istikametinde ise trafik akıcı seyrediyor. İncirli metro ve metrobüs duraklarında da yoğunluk yaşanmıyor.

Mahmutbey Gişeleri mevkisinde ise trafik yoğunluğu gözlenmedi.

Anadolu Yakası’nda trafik yoğunluğu yüzde 69’a ulaştı

Anadolu Yakası’nda, Kavacık mevkisinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Avrupa Yakası istikametine trafik yoğunluğu oluştu. Köprüye çıkan yollarda araçlar ağır ilerliyor.

Avrasya Tüneli’nden Yenikapı tarafına girişte trafik ağır seyrediyor.

Altunizade’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne girişte trafik durma noktasına gelirken, karşıt istikamette akıcı ilerliyor. Burada toplu taşıma duraklarında ise yoğunluk yaşanmadı.

D-100 kara yolunda Kartal Kadıköy ortasında trafik yoğunluğu oluşurken, Bostancı mevkisinde artan trafik nedeniyle otobüs duraklarında da yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

İBB Cep Trafik Haritası datalarına nazaran, sabah erken saatlerinde trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 60’a ulaşırken, Avrupa Yakası’nda yüzde 54, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 69 ölçüldü.

Öte yandan, İstanbul Valiliği’nin kararı doğrultusunda dün, trafik yoğunluğu yaşanmaması için eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri ortasında yapılmasına karar verilmişti.

Muhabir: Ekip

En az 10 karakter gerekli