DOLAR 34,0565 0.05%
EURO 37,5984 0.1%
ALTIN 2.754,370,07
BITCOIN 19611590.54347%
İzmir
28°

HAFİF YAĞMUR

05:06

SABAHA KALAN SÜRE

Milyon dolarlık golf alanlarının bakımı itinayla yapılıyor
111 okunma

Milyon dolarlık golf alanlarının bakımı itinayla yapılıyor

ABONE OL
10/09/2024 21:40
Milyon dolarlık golf alanlarının bakımı itinayla yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANTALYA (AA) – Avrupa’nın en âlâ golf tesisleri ortasında yer alan Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki golf alanlarını farklı ülkelerden çok sayıda turist tercih ediyor.

Golf turizmi için gelenlerin günün büyük kısmını geçirdiği alanların bakımı, titizlikle yapılıyor. Günün birinci ışıklarıyla çalışmaya koyulan uzman grup, güne çimleri sulayarak başlıyor.

Farklı boyutlarda çimleri her gün kesen grup, her golf oyununun akabinde kum sahayı tırmıklayarak, oyuncu izlerini yok ediyor.

Carya Golf Kulübünün saha müdürü Alper Ateş, AA muhabirine, alanda çok ince işçilikler yapıldığını, müşteri alana çıkmadan sabahın birinci ışıklarıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sulama sürecinin akabinde birinci olarak alandaki bayraklı yerlerin çimini biçtiklerini belirten Ateş, şöyle devam etti:

“Bazı çimler 2,5 milimle biçiliyor, öbür yerler iki günde bir, bayraklı yerler her gün biçilir. Kum engellerindeki bir evvelki müşterinin ayak izleri kesinlikle tırmıklanarak, yok edilir. Bayrağın yeri her gün değiştirilir. Zira çok fazla kişi golf oynadığı için çimlerin yıpranmaması gerekiyor. Rutin bakımların yanı sıra bir gün evvel rüzgar çıkmış, tilki gelmişse yahut karga bir yeri kazmışsa bunlar tamir edilir, müşteriye halı üzere saha sunulur.”

Ateş, her oyundan sonra da tekrar sahanın düzenlendiğini söz etti.

“80 futbol alanına bakıyoruz”

Carya Golf Kulübü Genel Müdürü Hasan Ceylan da bilhassa yaz periyodunda sıcak hava ve yüksek nemden ötürü golf alanının bakımlarının daha güç olduğunu lisana getirdi.

Bölgede 760 dönüm alana sahip olduklarını vurgulayan Ceylan, “Alanın 430 dönümü çim. 22 çalışanla bakımı sağlıyoruz. Golf alanlarımızın işçi sarfiyatı hariç yıllık 450 bin avro bakım maliyeti var. Dört farklı uzunlukta çimlerimiz var. Sıcaklığa en uygun çim varyasyonlarını seçiyoruz. Bunların hepsinin bakım usulleri çok farklı. Boyut olarak 80 futbol alanına 22 kişi bakıyor. Çimlerde milim yanlış kesim olsa çabucak fark edilir.” diye konuştu.

Ceylan, bilhassa çukur etraflarında küçük makaslar kullandıklarına değinerek, saha bakım çalışanını yetiştirmenin en az iki yıl sürdüğünü söyledi.

“Golf alanımızın altında 80 kilometre sulama sınırı var”

Avrupa’da yağışlar fazla olduğu için golf alanlarının bakım maliyetlerinin daha düşük olduğunu anlatan Ceylan, “Bizim golf alanımızın altında 80 kilometre sulama sınırı, 60 kilometre drenaj çizgisi var. Azamî kalitede çim için tabanında 30 santimetre kum var. Verdiğimiz emek sayesinde konuklarımızın alanlardan memnuniyeti çok yüksek.” dedi.

Millennium Golf acentesinin yönetim kurulu lideri Öner Uygun ise Belek bölgesine konukların ağır talep gösterdiğini, alanların kalitesinin rezervasyonlara da müspet yansıdığını lisana getirdi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

En az 10 karakter gerekli