DOLAR 34,0191 -0.04%
EURO 37,5698 0.04%
ALTIN 2.754,060,05
BITCOIN 19337640.2193%
İzmir
24°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bakan Göktaş: Narin’i hayattan koparan kişi yahut bireylerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız
77 okunma

Bakan Göktaş: Narin’i hayattan koparan kişi yahut bireylerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız

ABONE OL
11/09/2024 01:00
Bakan Göktaş: Narin’i hayattan koparan kişi yahut bireylerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır’da cansız vücudu bulunan Narin Güran’ın öldürülmesine yönelik soru üzerine, küçük kızın acısının herkesi derinden yaraladığını, tarifsiz bir acı yaşandığını belirten Göktaş, Narin’in kaybolduğu haberi alınır alınmaz devletin tüm kurumlarıyla seferber olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da şahsen hususun takipçisi olduğuna işaret eden Göktaş, Bakanlık olarak olaydan etkilenen çocuklar için sürecin en başından itibaren psikososyal dayanak hizmeti sağladıklarını vurguladı.

Bakan Göktaş, “Evlatlarımızın fizikî ve ruhsal uygunluk hallerini sağlamak, onların inançlı bir biçimde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz husustur. Onları inançlı yarınlara taşıma, sevgi ve şefkatle büyümeleri için ne gerekiyorsa yapma sorumluluğu toplum olarak hepimizin temel insanlık misyonudur. Bu manada göz bebeğimiz suçsuz yavrularımızın maruz kaldığı her türlü berbatlığın, her vakit karşısındayız.” diye konuştu.

Bir çocuğa ziyan vermeyi yalnızca tüzel değil tıpkı vakitte ahlaki ve toplumsal bir kabahat olarak tanımlayan Göktaş, bunu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili isimli soruşturmanın devam ettiğine dikkati çeken Göktaş, “Amacımız tekrar bu çeşit acıların yaşanmaması. Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız. Türel süreci sonuna kadar takip edip Narin’i hayattan koparan kişi yahut bireylerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun yanı sıra olayın yaşandığı mahallede psikososyal dayanak çalışmalarını da sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Aile Takviye Programı

Bakan Göktaş, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu yılın sonuna kadar uzatılan Türkiye Aile Takviye Programı’na ait sorusu üzerine de kimseyi geride bırakmayan bir toplumsal hizmet anlayışıyla gereksinim sahiplerine yönelik toplumsal yardımları sürdürdüklerini belirtti.

Düzenli toplumsal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra rastgele bir dezavantajı olmaması nedeniyle nizamlı toplumsal yardım alamayan haneleri de sırf gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Takviye Programı’na dahil ettiklerini anımsatan Göktaş, “Bu doğrultuda Türkiye Aile Dayanak Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 95,9 milyar lira takviye sağladık.” bilgisini paylaştı.

Program kapsamında hanelere dayanak ödemelerinin her ay tertipli yapıldığına işaret eden Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Dayanak Programı ödemelerini bugün prestijiyle hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Dayanağı Bileşeni kapsamında 2,9 milyar lira, Çocuk Dayanağı Bileşeni kapsamında 900 milyon lira olmak üzere toplamda 3,8 milyar lira ödeme yapacağız.” sözünü kullandı.

Muhabir: Merve Yıldızalp,Sarp Özer

En az 10 karakter gerekli