DOLAR 34,0191 -0.04%
EURO 37,5698 0.04%
ALTIN 2.754,060,05
BITCOIN 19337640.2193%
İzmir
24°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum’daki “misafir Gürcistan uçağı” parçalanarak hurdaya ayrıldı
61 okunma

Erzurum’daki “misafir Gürcistan uçağı” parçalanarak hurdaya ayrıldı

ABONE OL
11/09/2024 02:20
Erzurum’daki “misafir Gürcistan uçağı” parçalanarak hurdaya ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ERZURUM (AA) – Zelzelenin akabinde birçok ülkeden depremzedeler için gönderilen yardım materyallerinin bölgeye ulaştırılması için kente en yakın havalimanının bulunduğu Erzurum’dan 2011’de “hava köprüsü” kuruldu.

Gürcistan’dan da 30 Ekim 2011’de çadır yüküyle havalanan ve gece saatlerinde Erzurum Havaalanı’na inen SKY Georgia Airlines firmasına ilişkin “Ilyushing Il-76TD” tipi nakliye uçağı, yükünü boşaltmasının akabinde parka çekilirken aprondaki Kırgızistan uçağının kanadına çarptı.

Uçak, kaza nedeniyle kokpit kısmında oluşan hasarın onarılması ve Gürcistan’a gönderilmesi için gerekli süreçlerin yapılması emeliyle havalimanındaki parka çekildi.

O tarihten beri parkta bekletilen ve hasarı onarılmayan hava aracından, yardım uçağı olması nedeniyle park fiyatı de alınmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce, havalimanı apronunda bulunan ve hurdaya ayrılan uçak, ihaleyle 28 yaşındaki geri dönüşüm işiyle uğraşan Olcay Alagaş’a satıldı.

Bu yılın başında kesimlere ayrılan uçak, tır yardımıyla havalimanı dışındaki boş toprağa taşındı.

Uçak, burada iş makinesi yardımıyla parçalanarak hurdaya dönüştürüldü.

“Yaklaşık 80 ton demiri var”

Alagaş, AA muhabirine, uçağı ihaleden kafe restoran yapmak için aldıklarını söyledi.

Uçağı 2 yıl evvel aldıklarını belirten Alagaş, “Yer alalım da kafe restoran yapalım diye fikrimiz vardı fakat yer bulamadık, daha sonra parçalamaya karar verdik. Yaklaşık 80 ton demiri var, tam alüminyumdan oluşuyor. Yüklü ölçüde para ediyor, o sebeple parçalıyoruz.” dedi.

Alagaş, iki iş makinesi ile kesimlere ayırdıklarını anlatarak, “Uçağın kanatlarını da kafeye dahil etmeyi ve yanına da at çiftliği ile düğün salonu yapmayı düşünüyorduk fakat nasip olmadı. Yer bulamadık, yerler kıymetliydi, bütçemiz yetmediği için parçalamaya karar verdik.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Talha Koca

En az 10 karakter gerekli