DOLAR 33,8844 -0.3%
EURO 37,6257 0.41%
ALTIN 2.784,981,49
BITCOIN 19737531.20187%
İzmir
29°

AÇIK

05:08

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü heyetini kabul etti
98 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü heyetini kabul etti

ABONE OL
12/09/2024 18:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabulde yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ın Türk sporunun köklü kulübü, 121 yıllık başarılarla dolu tarihiyle Türkiye’nin en değerli topluluklarından olduğuna işaret eden Erdoğan, Beşiktaş’ın idaresi, teknik heyeti ve futbolcularıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Heyete, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin konutuna hepiniz beğenilen geldiniz.” diye seslenen Erdoğan, “Beşiktaş, kurulduğu günden beri yetiştirdiği atletlerle, farklı branşlarda elde ettiği ulusal ve milletlerarası başarılarıyla ülkemizin yüzünü ağartan bir güzide kulübümüz olmuştur. Balkan Harbi’nden Çanakkale Savaşı’na, Ulusal Gayret’ten Van ve Maraş sarsıntılarına kadar milletimizin en sorunlu anlarında Beşiktaş, elini taşın altına koymaktan hiçbir vakit çekinmedi.” sözlerini kullandı.

Her daim büyüklüğüne yakışır duruş sergileyen Beşiktaş’ın Türkiye üzere kendilerinin gönlünde de müstesna bir pozisyona sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar başka tüm kulüplerimiz üzere Beşiktaş’ın da hep yanında yer aldık. Beşiktaş’ın başarılarıyla gururlandık. İnşallah bundan sonra da futboldan basketbola, hentboldan güreşe ve daha birçok branşta bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutması için Beşiktaş’ı desteklemeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Türk futbolunun tüm kısımlarıyla, Türk sporunun gelişmesi için gereken takviyesi çok güçlü biçimde sağlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda, engelli atletlerin imkan verildiği vakit neleri başarabileceklerini herkese gösterdiğine dikkati çekti.

“Sporun birleştiren rolüne her zamankinden daha fazla gereksinim duyuyoruz”

Son yıllardaki gereksiz tartışmaların başta futbol olmak üzere spora ziyan verdiğini belirten Erdoğan, “Bunların tamamını geride bırakmak, sporda centilmenliği, sporda fair play ruhunu yüceltmek durumundayız. Bölgemizin önemli krizlerden geçtiği, son vakitlerde toplumumuz içinde de kutuplaştırmanın bilhassa körüklenmeye çalışıldığı bu hassas devirde, sporun birleştiren rolüne her zamankinden daha fazla gereksinim duyuyoruz.” dedi.

Yeni dönemde başta Avrupa Ligi olmak üzere yapacağı tüm karşılaşmalarda Beşiktaş’a üstün muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da gayret edecek öteki kulüplere de muvaffakiyetler temenni etti.

“2 kupayla birlikte geldik buraya”

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Lideri Hasan Arat da kabulden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bugün huzurunuzda elimiz dolu gelmiş olmanın memnunluğu içerisindeyiz. 2 kupayla birlikte geldik buraya.” sözlerini kullandı.

Beşiktaş’ın milletine, devletine bağlı bir kurum olduğunu vurgulayan Arat, “Bizler de Allah kısmet ederse bu vazifesi layığıyla yapmaya çalışacağız. Tıpkı vakitte Türkiye’nin gururu stadımız, İnönü Stadı’nda Sayın Cumhurbaşkanım sizin çok büyük katkılarınız oldu. Müsaadeden Spor Toto’dan gelen gelirlere kadar her etabında Sayın Bakanım da çok içindeydi. Bu türlü bir stada sahip olmaktan ötürü dünyanın her yerinde gururla bunu anlatıyoruz.” biçiminde konuştu.

Altyapıdan yetişen 2 sportmen, Ulusal Ekipten 4 atletle kabulde olmaktan memnun olduklarını söyleyen Arat, “Beşiktaş, biliyorsunuz UEFA listelerinde tek altyapıdan atlet yazan ekip. Yalnızca biz yazdık. Avrupa Kupası’nda altyapıdan 5 atletimiz UEFA listelerinde. Bundan ötürü da çok memnunuz. Süleyman Ağabey’in başlattığı geleneğe motamot devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arat’ın heyetteki atletleri tanıtması esnasında, Çaykur Rizespor’dan transfer olan Emirhan Topçu’nun Güneysulu olduğuna işaret ederek, “Emirhan birebir vakitte benim köyüm sayılabilecek ilçemden, Güneysu’dan. Annesi, bu sene gittiğinde beni karşıladı, ‘uşağımı aldınız İstanbul’a dedi.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkanı Arat, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Beşiktaş forması armağan ederek, futbol topu imzalattı.

Kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Siyaset Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da hazır bulundu.

“Tüm Beşiktaş taraftarlarına selamlarımı iletiyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “121 yıllık tarihinde kazandığı başarılarla, yetiştirdiği kaç atletle ve Türk sporuna yaptığı katkılarla gönüllerde müstesna bir pozisyona sahip olan Beşiktaş’a, başta UEFA Avrupa Ligi olmak üzere çıkacağı karşılaşmalarda muvaffakiyetler diliyor, tüm Beşiktaş taraftarlarına selamlarımı iletiyorum.” sözünü kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Üstün Kupa’yı kazanan Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Lideri Hasan Arat, yönetim kurulu üyeleri ve atletlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Kabule ait toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ülkemizin en esaslı ve başarılı kulüplerinden olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Lideri Sayın Hasan Arat’la birlikte idare konseyi üyelerini ve atletlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde ağırlamaktan memnuniyet duydum. 121 yıllık tarihinde kazandığı başarılarla, yetiştirdiği birçok atletle ve Türk sporuna yaptığı katkılarla gönüllerde müstesna bir pozisyona sahip olan Beşiktaş’a, başta UEFA Avrupa Ligi olmak üzere çıkacağı karşılaşmalarda muvaffakiyetler diliyor, tüm Beşiktaş taraftarlarına selamlarımı iletiyorum.”

Beşiktaş Kulübü’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Beşiktaş Kulübü, toplumsal medya hesabından lider Hasan Arat, yönetim kurulu üyeleri ve siyah-beyazlı futbolcuları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Siyah-beyazlı kulüp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nazik kabulleri ve düzgün dilekleri için Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak gönülden teşekkürlerimizi sunarız.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz,Mücahit Hüseyin Eroğul,Merve Yıldızalp

En az 10 karakter gerekli