DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20429763.90896%
İzmir
27°

AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

20 bin emlakçı yetki evrakı için müracaat etti
100 okunma

20 bin emlakçı yetki evrakı için müracaat etti

ABONE OL
14/09/2024 04:00
20 bin emlakçı yetki evrakı için müracaat etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Taylan, AA muhabirine, konutta “doğrulanmış ilan” düzenlemesine yönelik değerlendirmede bulundu.

Sektör temsilcileri olarak uygulamayı desteklediklerini belirten Taylan, elektronik ilan doğrulama sisteminin 15 Eylül’de uygulanmaya başlayacağını lakin düzenlemenin 1 Ocak 2025’e kadar mecburî olmayacağını söz etti.

Emlakçılar olarak gerekli çalışmaları yaptıklarına işaret eden Taylan, “Türkiye’nin dört bir yanında bulunan odalarımız, komitelerimiz, Ticaret Bakanlığına bağlı takımlarımız gerekli açıklama ve kamu spotlarıyla sürece dair hem tüketicileri hem de esnafımızı bilgilendirdi. Hasebiyle emlak ofislerimiz mevzu hakkında gereğince bilgiye sahip ve düzenlemeyi uygulamak için hazır.” değerlendirmesinde bulundu.

Taylan, 1 Ocak 2025’e kadar düzenlemedeki eksiklerin tespit edileceğine dikkati çekerek, bu süreçte de tüketicilerin ve esnafın teknik bakımdan zorlandığı istikametlerin Bakanlıkça inceleneceğini söyledi. Taylan, yeni yılda, doğrulanmış ilan uygulamasında oluşabilecek eksikliklerin giderilerek, düzenlemenin büsbütün zarurî hale getirileceğini söz etti.

Emlak sitelerinin de gerekli altyapı çalışmalarını yaptığını belirten Taylan, “Siteler altyapı çalışmalarını yaptılar. Kimi emlak ilan portalları bu düzenlemenin müşteri kaybına yol açacağını düşünüyorlar fakat herkes bu düzenlemeyi uygulamak zorunda. Bakanlığın çok önemli yaptırımları olacak. Benim aldığım bilgide de bütün emlak portalları altyapısını hazırladı.” diye konuştu.

Taylan, düzenlemeyle yetki evrakı olmayan emlakçıların, emlak portalları üzerinden ilan veremeyeceğini anımsatarak şunları kaydetti:

“Şu an 70 bin seviyesinde Bakanlıktan yetki dokümanı almış emlakçımız var, 20 bin emlak ofisi de yetki evrakı almak için müracaat etti. Münasebetiyle beklentimiz yıl sonuna kadar yetki evrakı almış emlakçı sayının 90 bin seviyesine ulaşması istikametinde. Son vakitlerde eğitimlere iştirak ve müracaata da baktığımızda bu işin çok hızlandığını görüyoruz. Süratli bir biçimde emlakçılarımız yetki evrakı almak için uğraş veriyorlar.”

Muhabir: Serhat Tutak

En az 10 karakter gerekli