DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20404100.10192%
İzmir
25°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

OGM’nin orman yangınlarıyla gayret için yapacağı mal ve hizmet alımlarının temelleri belirlendi
82 okunma

OGM’nin orman yangınlarıyla gayret için yapacağı mal ve hizmet alımlarının temelleri belirlendi

ABONE OL
15/09/2024 05:00
OGM’nin orman yangınlarıyla gayret için yapacağı mal ve hizmet alımlarının temelleri belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – “Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3. Hususunun (b) Bendi Kapsamında Yapılacak Alımlara Ait Metot ve Esaslar”a ait Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, özel güvenlik önlemleri alınması gereken yahut devlet güvenliğine ait temel menfaatlerin korunmasını gerektiren hallerle ilgili olarak OGM’nin orman yangınlarıyla çaba faaliyetlerinin yürütülmesinde muhtaçlık duyacağı yurt içinden yahut yurt dışından yapılacak mal ve hizmet alımlarına ait yöntem ve temeller belirlendi.

Buna nazaran, alımlar “doğrudan temin usulü” yahut “teklif alma sistemi kullanılarak yapılacak ihale usulü” formunda gerçekleştirilecek.

İdare, gereksinimlerini belirtilen hallerde ilan yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın, fiyat üzerinden görüşme yaparak direkt temin edebilecek. Hava araçları, kara araçları ve grupları için gereksinim duyulan bakım, modernizasyon, teçhizat, işletme ve idameye yönelik alımlar, ikili yahut çok taraflı memleketler arası muahedeler gereği yapılan alımlarla yabancı ülkelerin resmi kurumlarından yapılan alımlar ve mevcut mal, ekipman, teknoloji yahut hizmetlerle ahengin ve standardizasyonun sağlanması için zarurî olan mal ve hizmetlerin, asıl mukaveleye dayalı olarak düzenlenecek mukavelelerle birinci alım yapılan gerçek yahut hukuksal bireylerden yapılacak alımlar, direkt temin tarzı kapsamında sayıldı.

Teklif alma tarzında ise ihale dokümanında belirtilen fiyat avantaj oranları dikkate alınarak mali ve teknik tekliflerin değerlendirilmesiyle yüklenici seçilecek.

İhaleyi gerçekleştirmek üzere ihale kurulu oluşturulacak. Kurul, tek sayıda olmak üzere lider dahil en az 5 şahıstan oluşacak.

Bu halde yapılacak alımlarda ihale yapılmadan evvel Yönetim tarafından her türlü fiyat araştırması yapılarak katma kıymet vergisi hariç olmak üzere yaklaşık maliyet belirlenecek ve destekleriyle birlikte hesap cetvelinde gösterilecek. Lakin maliyetin sınai yahut teknolojik zorunluluklar yahut acil gereksinimler nedeniyle belirlenemediği, münasebetleriyle birlikte onay dokümanında belirtilmesi kaydıyla, yaklaşık maliyet belirlenmeksizin ihale süreci başlatılabilecek.

Kararla, teknik şartname ve ihale dokümanı özellikleri, tekliflerin geçerlilik müddeti ve lisanı, mali tekliflerin açılması, tekliflerin kıymetlendirilmesi, ihalenin karara bağlanması ve onaylanması, mukavele imzalanması, zorlayan sebep halleri mevzularına ait tarz ve asıllar da düzenlendi.

Muhabir: Zeynep Duyar

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.