DOLAR 34,0262 0.19%
EURO 37,7642 0.32%
ALTIN 2.805,46-0,14
BITCOIN 2013578-1.15804%
İzmir
27°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

Kanada’da restoranı kundaklanan Türk aile, olayın aydınlatılmasını bekliyor
85 okunma

Kanada’da restoranı kundaklanan Türk aile, olayın aydınlatılmasını bekliyor

ABONE OL
15/09/2024 21:00
Kanada’da restoranı kundaklanan Türk aile, olayın aydınlatılmasını bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Türk ailenin sahibi olduğu Pizza Mozza restoranı, 31 Ağustos ve 2 Eylül gecesi iki kere kundaklandı.

İşletme sahiplerinden Berat Saymadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etraftakilerle hiçbir sorun yaşamadıklarına işaret ederek, “Hiçbir sorunumuz yok, kimseyle bir sorun yaşamadık. herkesle çok âlâ bağlantılarımız vardı.” dedi.

2 Eylül’deki ikinci yangın gecesi polislerin meskenine geldiğini belirten Saymadi, “Gittiğimde dükkan yanıyordu. İki yıllık emek verdiğimiz, üç kardeş, herkesten, eşimizden, dostumuzdan, çocuğumuzdan esirgediğimiz vakitte bile orada olduğumuz şeyde, iki yıllık emeklerimin kül olduğuna yandım. Duygusal olarak çok zordu.” diye konuştu.

Saymadi, birinci kundaklamayı büyük bir hasar olmadan atlattıklarını vurgulayarak, “İkincisinde dükkan kül oldu. Öncesinde rastgele bir şey almadık. Büsbütün kundaklama. Ve kundaklayan birileri var yani, bu kesin.” tabirini kullandı.

Olaya dair polis soruşturmasının devam ettiğini lisana getiren Saymadi, şöyle devam etti:

“Her taraftan kamera kaydı topladılar. Bizimle konuştular. Kendileri daha sonra etraf restoranlara ve komşularımıza gittiler. Şu anda soruşturma devam ediyor ve bekliyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Çok büyük şeyler yaşanabilirdi burada. Bütün bölgeyi ilgilendiren, insanların canını tehlikeye atan bir şey olabilirdi.”

Saymadi, kundaklamanın sebebinin göçmen aykırılığı mı, rekabet mi olduğunu bilmediklerinin altını çizdi.

Bölgede restoranlarda vakit zaman yangınlar görüldüğüne, lakin bu olayın bütün toplumu ilgilendirdiğine dikkati çeken Saymadi, “Toplum sıhhatini ilgilendiren, birlikte yaşamamızı kısıtlayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Ve bunun bir an evvel aydınlatılmasını istiyorum.” kelamlarını sarf etti.

Muhabir: Nuri Aydın

    En az 10 karakter gerekli