DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21301091.54831%
İzmir
31°

AÇIK

18:47

AKŞAMA KALAN SÜRE

Şanlıurfa “Dünya Neolitik Kongresi”ne hazırlanıyor
198 okunma

Şanlıurfa “Dünya Neolitik Kongresi”ne hazırlanıyor

ABONE OL
29/09/2024 13:20
Şanlıurfa “Dünya Neolitik Kongresi”ne hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ŞANLIURFA (AA) – Valilikten yapılan açıklamada, Vali Hasan Şıldak’ın Taş Doruklar Projesi kapsamında vilayet genelinde 10 noktada devam eden hafriyat çalışmalarını yakından takip ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Şıldak, Dünya Neolitik Kongresi’nin bir birinci olacağını, birçok ülkeden akademisyen ve uzmanın Şanlıurfa’da bir ortaya geleceğini söz etti.

Kongre öncesi tüm planlamaları gözden geçirdiklerini belirten Şıldak, şunları kaydetti:

“Bu buluşma ile birlikte tekrar neolitik sözcüğünün gerçek bedelinin Şanlıurfa’da çok daha kıymet kazanacağını düşünüyorum. Böylesine bir buluşmanın dünyada birinci sefer olacak olması ilimiz ismine memnunluk verici. İnşallah 4-8 Kasım tarihleri ortasında vilayetimizdeki tüm arkeolojik çalışmalara ivme kazandıracak bu teşebbüs, Valiliğimiz ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Ajansımızın dayanağı ve iki güzide üniversitemiz konut sahipliğinde vilayetimizde yapılacaktır. Şanlıurfa ismine gurur duyacağımız bir buluşma olacak. Bizler de bu tertibe katkı sunmak için heyecanlanıyoruz. Tüm bu çerçevede Şanlıurfa, varlıklı tarihi ve kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor. Son yıllarda süratle ilerleyen arkeolojik hafriyatlar artık Taş Zirveler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizler de Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek, vilayetimizi en yeterli biçimde bu dev buluşmaya hazırlıyoruz.”

Muhabir: Cebrail Caymaz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP