DOLAR 34,1827 0.05%
EURO 38,3199 0.39%
ALTIN 2.902,94-0,58
BITCOIN 2172732-3.15429%
İzmir
24°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yemen’deki Husiler: İsrail ordusu Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi
74 okunma

Yemen’deki Husiler: İsrail ordusu Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi

ABONE OL
30/09/2024 10:40
Yemen’deki Husiler: İsrail ordusu Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

YEMEN (AA) – Husilere ilişkin “El-Mesire” televizyon kanalının haberine nazaran, İsrail savaş uçakları, Yemen’in batısındaki Hudeyde kentini gaye aldı.

İsrail ordusu, Hudeyde kentinde bir elektrik santralini bombaladı.

İsrail ordusunun taarruzunda birinci belirlemelere nazaran, Hudeyde limanında 1 personel ile elektrik santralinde 3 mühendis hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı.

Sağlık ve arama kurtarma takımları amaç alınan El-Hali elektrik santralinde kayıplar için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal medya aktivistlerinin yayınladığı manzaralarda, İsrail saldırısı nedeniyle Hudeyde limanında büyük bir yangın çıktığı görülüyor.

İsrail ordusu atakları üstlendi

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, çok sayıda savaş uçağının Ras İsa ve Hudeyde limanlarında Husilere ilişkin mevkileri gaye aldığı tabir edildi.

İsrail savaş uçaklarının, petrol ticareti için kullanılan Hudeyde limanı ile elektrik santrallerini vurduğu kaydedildi.

Bunun Husilerin, İsrail’i amaç alan taarruzlarına verilen bir “yanıt” olduğu tabir edilen açıklamada, gaye alınan limandan Husilerin İran’a ilişkin askeri araç ve materyalleri naklettiği ileri sürüldü.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu da İsrail ordusunun Hudeyde limanında petrol tankerlerini gaye aldığını belirterek, limanda çıkan yangının fotoğraflarını yayınladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de bunun İsrail’in temmuz ayında düzenlediği ataktan daha “geniş ve kapsamlı” olduğu vurgulandı.

Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD dönüşü sırasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı’nı balistik füzeyle vurduklarını duyurmuştu.

İsrail ordusundan daha evvel yapılan açıklamada da Yemen’den ülkenin ortasına gerçek fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv’de sirenlerin çaldığını belirterek, bunun İsrailliler ortasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, temmuz ayında Husilerin Tel Aviv’e gerçekleştirdiği ve bir İsraillinin öldüğü hücumun akabinde Yemen’in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı’nda Husilerin askeri gayelerine hava saldırısı düzenlemiş, taarruzda 9 kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı.

Muhabir: Mohammed Sameai,Muhammed Emin Canik

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.