DOLAR 34,2543 0.3%
EURO 37,8591 0.15%
ALTIN 2.923,870,29
BITCOIN 20861270.15427%
İzmir
28°

AÇIK

05:33

SABAHA KALAN SÜRE

Kaktüs meraklısı emekli konutunda yaklaşık 300 kaktüs yetiştiriyor
182 okunma

Kaktüs meraklısı emekli konutunda yaklaşık 300 kaktüs yetiştiriyor

ABONE OL
03/10/2024 21:20
Kaktüs meraklısı emekli konutunda yaklaşık 300 kaktüs yetiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İZMİR (AA) – İstanbul’da çeşitli dokumacılık firmalarında çalışan 59 yaşındaki Özkalkanlı, 20 yıl evvel iş seyahati sırasında Balıkesir’de renklerinden etkilenerek bir kaktüs satın aldı. Böylelikle kaktüse ilgisi başlayan Özkalkanlı, daha sonraki seyahatlerinden de kaktüsle döndü.

Özkalkanlı sayıları artan bitkileri için meskeninde özel bir alan oluşturdu. Yaklaşık 2 yıl evvel emekli olan Özkalkanlı İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi’ne yerleşti.

Kaktüsleri İstanbul’da kalan fakat kaktüs merakı devam eden Özkalkanlı, yurt dışına çıkan arkadaşlarının da takviyesiyle, ortalarında Arjantin, Ekvador, Brezilya, Meksika’dan gelenlerin de bulunduğu 300’e yakın kaktüs sahibi oldu. Özkalkanlı, kaktüslerin bir kısmına bahçesinde, bir kısmına da balkonunda bakıyor.

“Çocuklarım gibi”

Bahadır Özkalkanlı, AA muhabirine, Mordoğan’a yerleştiğinde kaktüslerinin olmaması nedeniyle yalnızlık çektiğini söyledi.

Bitkiyi nezaket ve estetikle sergilemeyi sevdiğini tabir eden Özkalkanlı, “Bunlar benim çocuklarım üzere. Bir tanesi dikenini aşağı bükse bilirim. Bilhassa bu mevsimler sonbahar, ilkbahar geçişleri çok nemli oluyor. Bitkilerde bilhassa hastalık riskinin çok yüksek olduğu vakitler. Gözünüzü dört değil on dört açıyorsunuz. Bu kadar hassasiyetle davrandığınız bir canlı öldüğü vakit nitekim insan ıstırap duyuyor.” diye konuştu.

Birçok kişinin kaktüslerini görmek için kendisini konutunda ziyaret ettiğini anlatan Özkalkanlı, “Yürürken görüyorlar ve merak ediyorlar. Davet ediyorum, kahve ikram ediyorum, bir arkadaşlık başlıyor. Ben para karşılığı satmıyorum. Şayet bunu para için yaparsam bu sevgi ve bu koleksiyonerlik kısmı ölür.” dedi.

Muhabir: Tezcan Ekizler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.