DOLAR 34,2436 0.28%
EURO 37,8404 0.12%
ALTIN 2.931,990,57
BITCOIN 2088712-0.13827%
İzmir
23°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Trump’ın “işlediği hataların özel alana girdiği” öne sürülen yeni iddianame hazırlandı
252 okunma

Trump’ın “işlediği hataların özel alana girdiği” öne sürülen yeni iddianame hazırlandı

ABONE OL
04/10/2024 02:00
Trump’ın “işlediği hataların özel alana girdiği” öne sürülen yeni iddianame hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – ABD’de Özel Yetkili Savcı Jack Smith, eski Lider Donald Trump’ın “işlediği hataların temelde özel alana girdiğini” savunan yeni bir iddianame hazırladı.

The Wall Street Journal’ın haberine nazaran, dün Özel Yetkili Savcı Jack Smith ve takımı tarafından kamuoyuna açılan iddianamede, Yüksek Mahkemenin “başkanların anayasal yetkilerinin merkezinde yer alan resmi aksiyonlar için geniş dokunulmazlık tanıyan” kararına karşın, “işlediği cürümlerin, temelde özel alana girmesi dolayısıyla” Trump’ı yargılanmaya açık hale getirdiği savunuldu.

Smith ve takımının hazırladığı iddianamede, eski Lider Yardımcısı Mike Pence, seçim sonuçlarının onaylanmasını ertelemediği için 6 Ocak 2021’deki Kongre binası baskınına katılanlar tarafından “Mike Pence asılsın” gibisi tehditlere maruz kaldığında, Trump’ın “Ne olmuş yani?” yorumunu yaptığı, Trump’ın danışmanlarının eski Başkan’ın sonuç ne olursa olsun kendini galip ilan edeceğini söylediği belirtiliyor.

​​​​​​​Trump’ın kampanya yetkililerinden birinin, iş arkadaşına Michigan eyaletinin Detroit kentinde birçok oy pusulasında Biden’a dayanak verildiğini gördüğünde bu pusulaların “geçersiz kılınabileceği bir neden bulmasını” istediği de savunuldu.

Trump ve destekçilerinin, Kongre binası baskınını 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarının onaylanmasını geciktirmek için kullandıkları öne sürülen iddianamede, senatörlere, eyalet seçim şuralarının kararlarını reddetmeleri istenilen sesli bildiriler da yollandığı sav edildi.

Smith, iddianamede Trump’ın başka bütün vatandaşlar üzere yargılanması gerektiğini belirtti.

Trump hakkındaki suçlamaları reddederken, eski Başkan’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, iddianameyi “yalanlarla dolu” ve “anayasaya muhalif bir cadı avı” olarak nitelendirdi.

Söz konusu iddianame, Yüksek Mahkemenin “başkanların anayasal yetkilerinin merkezinde yer alan resmi aksiyonlar için geniş dokunulmazlık tanıyan” kararının akabinde, Cumhuriyetçi lider adayı Trump’a karşı açılan federal ceza davasının sürdürülmesini sağlamayı amaçlıyor.

Muhabir: Irmak Akcan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP