DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2123135-0.40394%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

05:35

SABAHA KALAN SÜRE

Batman’da çalınan bisikleti için görüntü çeken çiğ köfteciye bisiklet ikram edildi
176 okunma

Batman’da çalınan bisikleti için görüntü çeken çiğ köfteciye bisiklet ikram edildi

ABONE OL
05/10/2024 20:00
Batman’da çalınan bisikleti için görüntü çeken çiğ köfteciye bisiklet ikram edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BATMAN (AA) – Merkez Gülistan Caddesi’nde çiğ köfte satarak geçimini sağlayan Ekinci’nin bisikleti, Bahçelievler Mahallesi’ndeki konutunun önüne park halindeyken çalındı.

Esprili bir lisanla çektiği görüntüde bisikletini hırsızdan isteyen Ekinci, “Sayın hırsız beyefendi. Bak sana sayın diyorum, saygı gösteriyorum. Allah isteği için benim bisikletimi getir. Neden benim bisikletimi çalıyorsun? Ben senin tavuğuna kış demiş miyim? Bisikletimi getir tamam kurban. Vallahi seni şikayet etmeyeceğim.” dedi.

Videoyu izleyen Vali Canalp, Ekinci’ye bisiklet armağan edilmesi talimatı verdi.

Ekinci’yi tezgahı başında ziyaret eden Vali Canalp, burada yaptığı konuşmada, görüntüyü izlediğini ve Batman’ın valisi olmaktan bir defa daha gurur duyduğunu söyledi.

“Batmanlılar her vakit nezaketli insanlardır”

Batmanlıların her vakit nezaketli beşerler olduğunu anlatan Canalp, “Siz bisikleti hırsızlara kaptırmışsınız ancak yayınlamış olduğunuz toplumsal medya paylaşımında ‘Sayın hırsız’ diyorsunuz. Batmanlılar o denli nezaket sahibi insanlardır ki bisikletini çalan hırsıza bile ‘sayın’ demekten imtina etmezler. Tabi bu birebir vakitte bir incelik olmanın çok daha ötesinde bir halk mizahıdır da. Hoş bir halk mizahı örneğini burada görmekten de memnuniyet duyduk.” dedi.

Videoyu izledikten sonra Ekinci’ye yeni bir bisiklet ikram edilmesini ve hırsızın da bir an evvel bulunması talimatını verdiğini bildiren Canalp, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da kendisini aradığını belirtti.

Bisiklet validen çiğ köfteler Bakan Yerlikaya’dan

Canalp, şöyle konuştu:

“Akşam saatlerinde Kozluk’taki şenliğimiz esnasında İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya beni aradı. Dedi ki, ‘Ben bisikleti İdris Bey’e armağan etmek istiyorum.’ Ben de dedim ki, ‘Sayın bakanımız biz bisikleti aldık. Bunun üzerine Sayın bakanım dedi ki, ‘Öyleyse benim hesabıma çiğ köftelerin hepsini satın alın. Batmanlılara dağıtın.’ Ben de artık buradaki bütün çiğ köfteleri Sayın Bakanımın talimatıyla satına alacağım ve Batmanlılara dağıtacağız.”

İdris Ekinci de İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Vali Canalp’a teşekkür ederek, “Benim bisikletim çalınmıştı. Bisikletim benim ayağımdı. Onunla pazara gidiyordum, bana lazımdı. Bisiklet olmadığı vakit nasıl gideceğim? Meskene bir şey lazım olduğunda bisiklet olmazsa alamıyordum. Bundan ötürü Sayın Valimize ve Sayın İçişleri Bakanımıza çok çok teşekkür ederim. Çektiğim görüntüde dedim ki en azından tahminen hırsız vicdana gelir, bisikletimi geri getirir lakin gelmedi, ne yapalım. Sayın Valimiz yardımcı oldular.” dedi.

Muhabir: İbrahim Toprak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP