DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22535721.88852%
İzmir
36°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

153 okunma

İZMİR’DEKİ KENT EKMEK FABRİKASININ ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ABONE OL
03/09/2020 00:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki ekmek fiyatlarını dengelemek ve muhtaç vatandaşlara ekmeği ücretsiz vermek amacıyla kurduğu ”Kent Ekmek Fabrikası”nda altyapı çalışmaları tamamlandı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, günde 25-30 bin katkısız ekmek üretiminin gerçekleştirileceği fabrika, dış etkenlere karşı ameliyathane titizliğinde korunacak.
     Tesislere ziyaretçi olarak gelenler, üretim bölümüne ancak ”tek kullanımlık özel giysilerle” girebilecek. Ekmek kasaları her gün dezenfekte edilecek.
     Kentteki ekmek fiyatlarını dengelemek, ekmeğin kalitesini arttırmak ve aynı zamanda muhtaç vatandaşlara ücretsiz ekmek vermek amacıyla kurulan Kent Ekmek Fabrikası’nda hazırlıkların bitmek üzere olduğu belirtilerek şu bilgiler verildi:
     ”Fiziki altyapısı hazır olan fabrikada, sıra personelin eğitimine geldi. Üretimden satış noktasına kadar el değmeden, son teknoloji ile faaliyet gösterecek Kent Ekmek, hijyen konusuna çok özel bir önem veriyor. Üretim, dağıtım ve satış aşamalarında görev yapacak personel, günlerdir eğitimden geçiriliyor.”
     Tüm personelin eğitimlere katılmak zorunda olduğunu ve üretime ilişkin kuralların katı bir şekilde uygulanacağını ifade eden Kent Ekmek Fabrika Müdürü Zeki Babaoğlu, el değmeden üretilen ekmeğin kasalama işlemlerinin de yine özel giysili, eldivenli personel tarafından yapılacağını dile getirdi.
     Babaoğlu, ”Maalesef bugün ekmeği daha büyük, daha şişkin göstermek için insan sağlığına zararlı katkılar kullanılıyor. Biz hiç katkı kullanmayacağız. Bütün İzmir bunu gönül rahatlığıyla yiyebilecek” dedi.
     Ekmek satışı ise belirlenen 26 satış büfesinde gerçekleştirilecek. Büfeler sabah 07.00 ile 16.00 saatleri arasında açık kalacak. 350 gram ağırlığındaki ekmek 40 kuruştan satışa sunulacak.

    En az 10 karakter gerekli