DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314490.09195%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:45

AKŞAMA KALAN SÜRE

145 okunma

Kepez, Bosna’dan Sonra Makedonya ile Gönül Köprüsü Kuracak

ABONE OL
02/09/2020 13:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

kepez-bosnaAntalya’nın Kepez İlçe Belediyesi, Bosna Hersek’ten sonra Makedonya ile gönül köprüsü kuracak.

 

 

 

 

Makedonya’da okuyan Türk öğrencilerin kurduğu Makedonya Türk Birliği (MATÜB) Yönetim Kurulu üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. MATÜB Başkanı İsmail Çalışkan, Makedonya’da kaybolmaya başlayan Türk kültürünü yeniden canlandırmayı, Türk öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Makedonya’da yaşayan Müslüman ve Türk nüfus içinde kültürel çalışmalarda bulundukları bilgisini veren Çalışkan, derneğin faaliyetleriyle ilgili Başkan Tütüncü’den maddi ve manevi destek istedi.

MATÜB üyelerini çalışmalarından dolayı kutlayan Başkan Tütüncü, Türkiye’nin tarihi, kültürel, geleneksel ve insani bağlarının bulunduğu Makedonya’nın, kendileri için de özel bir yeri ve anlamı olduğunu belirtti. Osmanlı Devleti’nin izlerinin bulunduğu Makedonya’da, Müslüman ve Türk nüfus için yapılacak faaliyetlere her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Tütüncü, Ramazan Bayramı’ndan sonra bu ülkeye gidebileceğini söyledi. Tütüncü, “Bu ziyarette MATÜB’ün yaptığı faaliyetleri hem yerinde görmüş olurum, hem de neler yapabileceğimizi konuşuruz. Bizim kültürümüzden izler taşıyan Makedonya’daki tarihi mirasımızın yeniden yaşatılması, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili yapılacak çalışmalara maddi ve manevi destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Müslüman ve Türk nüfusunun bulunduğu Balkan ülkeleriyle tarihsel ve sosyo-kültürel bağlar geliştirilmesine önem verdiklerini ifade eden Tütüncü, Bosna Hersek ile Antalya arasında gönül köprüsü kurmak amacıyla, “Bir Sancak Bir Yetim Şehir Bosna” konulu fotoğraf sergisi düzenlemişti. Yine Bosna Hersek’in başkenti Saray Bosna’nın merkez ilçelerinden Starigrad (Eski Şehir) ile Kepez Belediyesi’nin kardeş şehir olması için de iki belediyenin meclisinden karar çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP