DOLAR 33,0772 0.14%
EURO 36,2279 0.45%
ALTIN 2.616,13-0,20
BITCOIN 0%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

138 okunma

Ege’nin tek bilim müzesi birinci yılını doldurdu

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

bilim-muzeKarşıyaka Belediyesi’nin Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle 2009 Mart ayında Mavişehir’de açtığı Karşıyaka Bilim Müzesi’ni bir yılda 18 bin kişi gezdi. Ege Bölgesinde alanında tek olan Bilim Müzesi’ni  İzmir dışından Balıkesir, Uşak, Muğla, Manisa, Aydın, Denizli merkez ve ilçelerinden de gruplar halinde gezmeye gelenler oluyor.

            Bilim Müzesi’nin en çok öğrenciler tarafından ziyaret edildiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Kentimize kazandırdığımız güzel hizmetler değerini her zaman buluyor. Bilim Müzesi de özel tanıtımını yapmaya gerek olmadan ilgi gördü. Öğretmenler gruplar halinde öğrencilerini getirerek burada eğitimlerin bir parçasını tamamlıyorlar. Bizi en çok ta çevre il ve ilçelerden gördüğümüz ilgi mutlu etti. Latife Hanım Köşkü ve Bilim Müzesi için özel tur düzenlenerek kentimize gruplar halinde gelenler oluyor. Karşıyaka’ya yeni müzeler kazandırarak bu seçenekleri  çoğaltmak istiyoruz. “ dedi.

Mavişehir Dudayev Bulvari üzerinde 750 metre karelik kapalı alanda faaliyet gösteren Bilim Müzesi, gezmeye gelen her yaştaki ziyaretçilere keşif metodu ile interaktif öğrenme imkanı sunuyor. Hafta içinde daha çok gruplar halinde randevu ile gezenlerin olduğu müze, hafta sonları bireysel katılımcılarla doluyor. Müze ziyaretlerinden hiçbir ücret alınmıyor. Müzede teknolojik gelişmeleri takip ederek deneyler ile öğrenme imkanı bulunuyor.   

            Karşıyaka Bilim Müzesi’nde randevu ile gelen gruplara doğadaki oluşumlar, deneylerle anlatılıyor.  Bilim Müzesi’nde 46 deney istasyon bulunuyor. Kuvvet, sürtünme, uçaklar nasıl uçar, renkler, simetri, anamorfik aynalar, plazma topları, süper kulak, Newton beşiği, paraboller, optik yanıltmalar, doğal enerji kaynakları, dalga hareketi, elokstrostatik, süper iletkenlik, animasyon poksinoskopu, makara ve palangalar gibi konular gösterilerek anlatılıyor.  

 

Randevu tel: 362 04 04

 

  

   “Karşıyaka Bilim Müzesi ” Pazartesi hariç her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

    En az 10 karakter gerekli