DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21319810.09983%
İzmir
29°

PARÇALI BULUTLU

18:45

AKŞAMA KALAN SÜRE

129 okunma

Giritlilerle rekor iş görüşmesi

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

girit-issizİzmir Ticaret Odası’nın organizasyonu ile İzmir’e gelen Girit işadamları heyeti, Türk firmalarıyla 320 iş görüşmesi yaparak rekor kırdı.

 

 

 

 

 

 

Yunanistan’ın en büyük adası olan Girit’ten gelen en büyük ticaret heyetini İzmir’de ağırladıklarını ve firmalar arası yapılan ikili görüşmelerin son derece verimli geçtiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, “Giritli işadamları, İzmir’de sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar ile 320 ikili görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeler her iki tarafın işadamları için de büyük bir başarı. İşbirliği ve ortaklıkların ilk temelleri atıldı” diye konuştu.

Geçmişteki önyargıların ve kafaların içindeki bariyerlerin artık kalkmaya başladığını, bununla birlikte ticari ilişkilerin de hız kazandığını daha net görebildiklerini söyleyen Demirtaş, “Giritli işadamlarının ülkemize olan ilgisini net bir şekilde gördük. Tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krizden Yunanistan çok etkilendi. Ekonomik krizde güçlükleri birlikte aşabileceğimizi her platformda dile getirdik. Bu çağrımıza Yunanlı işadamları da kulak verdi” dedi.

BİR YUNANLI FİRMADAN TAM 14 GÖRÜŞME…

Girit’ten gelen mobilya sektöründen bir Yunanlı firmanın tam 14 firma ile görüşme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Demirtaş, “Özellikle mobilya, tekstil, matbaa, inşaat ve pvc kapı-pencere gibi sektörlerin görüşmelerde öne çıktığını gördük. Heraklion Ticaret Odası ile işbirliğimizi sürdürerek işbirliklerinin artması için işadamlarına gerekli zemini hazırlayacağız. Girit Türk – Yunan ilişkilerinde ve dostluğunda çok önemli bir ada. Bundan sonra ticari ilişkilerde de mesafe kaydetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

GRİGORA (HIZLI) DÖNEMİ BAŞLADI…

23 yıldır Türk Yunan ilişkilerinin gelişimi için yoğun çaba harcaladıklarını, oda olarak iki ülke işadamlarını buluşturan sayısız zirve, toplantı, temas ve karşılıklı ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaş, “Bu çabalarımız sonucunda ülkelerimiz arasındaki ticaret 3 milyar doları geçti. Hedefimiz kısa zamanda 10 milyar dolara ulaşmak. Yapılan işbirliği görüşmeleri bu hedefe beklediğimizden daha kısa sürede ulaşabileceğimiz konusunda bizi umutlandırdı. Artik grigora dönemi başladı” dedi.

GİRİT – İZMİR 45 DAKİKA…

Uçakla Girit-İzmir arasının İstanbul-İzmir arası gibi 45 dakika olduğunu söyleyen Demirtaş, “Birbirimize gerçekten çok yakınız. Bu dönemde kim hızlı hareket ederse onlar kazançlı çıkacak. Biz her zaman Türkiye’den daha ucuza ve daha kaliteli mal alabileceklerini dile getiriyoruz. Türkiye ile ticareti arttırmaktan Yunanistan’ın kazancı çok büyük olacaktır. Giritli işadamları da bunun bilincinde” diye konuştu.

GİRİTLİ İŞADAMLARI İZMİR’DEN MEMNUN AYRILDI…

Girit Heraklion Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikitas Dolapsakis ise İzmir’e gelen firmaların yaptıkları ikili görüşmelerden memnun olduklarını ifade etti. Dolapsakis, “Toplantı ve ikili görüşmelerden çok faydalı sonuçlar aldık. Girit ve İzmir arasında başlayan ticari ve dostluk ilişkilerinin pekişerek artacağına inanıyorum. Heraklion Ticaret Odası olarak bu konuda elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

İzmir’de gerçekleştirdikleri toplantı ve görüşmelerin başarılı geçtiğini söyleyen Girit Heraklion Bölgesi Valisi Evangelia Schenaraki ise, “İşadamlarımıza ticaretin gelişmesine verdiğimiz önemi göstermek için İzmir’e geldik. Ticaret odalarımız arasında kurulan işbirliği köprüsünün gelişmesini istiyoruz. Yapılan toplantı ve ikili görüşmelerin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Başarılı bir organizasyon oldu” diye konuştu.

HEYETTE YER ALAN SEKTÖRLER…

İzmir Ticaret Odası’nın organizasyonu ile İzmir’e gelen Girit Heraklion heyetinde, ayakkabı, tekstil, elektronik ekipman, mermer, ahşap, plastik, gıda-yiyecek, pvc kapı pencere, tarım makinaları, sıhhı tesisat, alarm sistemleri, turizm, mobilya, oto yedek parça, demir-çelik-alüminyum yapı, yapı malzemeleri, zeytinyağı, prina yağı, et, dondurma, şekerleme gibi farklı sektörlerden işadamları yer aldı.

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP