DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2241190-0.47857%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

164 okunma

Stajyer Yunan avukatlar, Recep Altepe’yi ziyaret etti

ABONE OL
03/09/2020 00:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Barosu ile Yunanistan’ın Selanik Barosu arasındaki öğrenci değişim programı kapsamında kente gelen 12 Yunan stajyer avukat, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa nüfusunun yarısının balkan göçmeni olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Yunanistan ile Türkiye arasında sıcak ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Bursa Barosu’nun davetlisi olarak Bursa’ya gelen Selanikli 12 stajyer avukat, adliyedeki duruşmalara girerek yargılama sistemini inceledikten sonra kentte idari yapılanma hakkında bilgi almak için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Altepe, Türkiye ile Yunanistan’ın yüzyıllardır aynı kültürü paylaştığını ve komşuluk ilişkilerinin son yıllarda daha iyi konuma geldiğini hatırlattı. İlişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi açısından Selanik ve Bursa Barosu arasında yapılan bu programın çok anlamlı olduğunu belirten Başkan Altepe, “Zaman zaman yaşanan sorunlar birbirimizi iyi tanımamaktan kaynaklanıyor. Oysa Bursa zaten bir balkan şehridir. Nüfusumuzun yüzde 50’sini balkan ülkelerinden gelen vatandaşlarımız oluşturuyor. Tarihi ve kültürel açısından birçok ortak noktamız var. Birbirimize çok daha yakın olmamız gerekli. Bunun için yerel yönetimler kadar sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Birbirini en kolay anlayacak insanlar bizleriz. Kardeşlik ve barış ortamının daha da üst seviyelere çıkması gerekir” diye konuştu.

Stajyer avukatların, Yunanistan’da yerel yönetimlerde Büyükşehir uygulaması bulunmadığını hatırlatıp, Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetki alanlarını sorması üzerine konuşan Başkan Altepe, merkez ilçe belediyeleri arasında koordinasyonunun sağlanması başta olmak üzere, altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi büyük maliyet gerektiren işlerin büyükşehir belediyeleri tarafından yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her köşesinde yatırımlarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, tüm semtlerin çağdaş bir kente yakışır hale gelmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını da sözlerine ekledi.
Başkan Altepe, ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdiği konuklarına yeşil-beyaz kravat ve fular hediye etti.

    En az 10 karakter gerekli