DOLAR 33,0574 0.17%
EURO 36,0503 0.12%
ALTIN 2.620,751,99
BITCOIN 21341922.0299%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

116 okunma

Birlik istiyoruz ama oluyor muyuz?

ABONE OL
07/12/2013 03:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçenlerde bir toplantıda eski bir bakan ağabeyimiz şöyle dedi: “Yahu ben bildim bileli kürsüye çıkan çeşitli siyasetçiler ya da toplumun liderleri, hep şunu söylüyorlar: Her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde… Demek ki memlekette hep birlik ihtiyacı olmuş” Düşündüm de gerçekten doğru. Kimi zaman ben bile bazı konuşmalarımda buna benzer cümleler kullanıyorum veya katıldığım toplantılarda bu cümleleri duyuyorum. O zaman Türkiye olarak birlik olamama gibi bir kronik sorunumuz mu var diye aklımıza bir soru geliyor. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Herkes çok iyi biliyor ki ayrılık, şahsi menfaat, bencillik gibi davranışlar kimseye fayda getirmeyen hatta sahibine mutlaka zarar veren şeyler. Aynı toprağı, bayrağı ve dilini konuştuğumuz bu aziz ülkenin çıkarları aslında ülkenin her ferdini yakından ilgilendiriyor. Memleketin birliği ve dirliği, vatandaşlarının da şahsi çıkarlarını koruyan bir yapı oluşturuyor. Devlet hepimizin devleti şuurunda olduğumuz sürece birliğin de sağlanması kolay. Ancak tersi olduğunda suni çözümler ortaya çıkar ki bu sadece geçici çareler getirir. Ağrı kesicinin etkisi bittiğinde yine acılarınızla baş başa kalırsınız.

 

AYRILIK VİRÜSÜ

Ayrılık, toplum içinde var olan tehlikeli virüsün harekete geçmesi ile ortaya çıkar. Yani aslında bu virüs hep vardır. Ama sinsice ve sessizce bekler. Havalar biraz soğudu mu ortaya çıkar. Bu yüzden uyanık olmak ve havaları hep ılık tutmak gerek. Aramızı soğutan fitneleri ve münafıkları iyi tanımamız gerekiyor. Birliğimizi bozan fesatlara karşı öncelikle birbirimizi iyi tanımamız, ön yargılardan uzaklaşmamız şart. Anlaşamadığımız birçok konu olabilir. Bu gayet normaldir. Ama anlaşacağımız çok daha fazla şeyin olduğunu bilirsek ayrılıkların gereksiz olduğunu anlayabiliriz. Asgari müştereklerimizin korunması, toplumun birliğinden doğan kişisel faydalar, ortak düşmanlara karşı savunma gücü, sağlıklı gelecekler…

Bütün bunlar birlik ve beraberlikten geçiyor. Birliğin gücünü bilenler bu konudaki ön yargıları kırıp, bunun için mücadele verirler. Ama her şeyden önce inanç ve samimiyet gerekiyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliği içinde barındırdığı tüm vatandaşları için bir güç ve büyük bir faydadır.

 

 

zp8497586rq

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.