DOLAR 33,0895 0.17%
EURO 36,0903 0.08%
ALTIN 2.623,310,08
BITCOIN 21757283.53863%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

181 okunma

Bulgaristanlı avukatların Bursa çıkarması

ABONE OL
02/09/2020 12:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristanl-avukatlarBulgaristan’ın Blagoevgrad Barosu yöneticileri ve stajyer avukatlarını ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin oldukça derin bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

Türkiye’deki hukuk ve yönetim sistemi hakkında bilgi sahip olmak için Bursa Barosu’nun organizasyonu ile Bursa’ya gelen Blagoevgrad Barosu yöneticileri ve stajyer avukatlarından oluşan 20 kişilik heyet Başkan Recep Altepe’yi ziyaret etti. Türkiye ile Bulgaristan arasında geçmişi 100 yıllara dayanan bir ilişki olduğunun altını çizen Başkan Altepe, dostluklar hatta akrabalıklarla bu ilişkinin çok geliştiğini hatırlattı. Özellikle Bursa’da nüfusun yüzde 50’den fazlasının göçmenlerden oluştuğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Balkanlardan gelen ve hala orada yaşayan kardeşlerimizle irtibatımız hiç kesilmiyor. Ne zaman hangi alanda bir ihtiyaçları olsa gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Balkanlar’daki insanlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.
Başkan Recep Altepe, kentteki yerel yönetim sistemi ve yatırımlar hakkında da stajyer avukatlara bilgiler verdi. Blagoevgrad Barosu Başkanı Emil Petrov Yadkov da hukuk alanındaki bu işbirliğinin de zaten iyi olan Bursa ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bursa’da yaşayanların ve yöneticilerin Balkanlar’daki kardeşlerine gösterdiği özeni bir kez daha yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Yadkov, her alandaki işbirlikleriyle bu birlikteliğin çok daha uzun yıllar sürecine inandığını sözlerine ekledi.

 

    En az 10 karakter gerekli