DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2116870-0.65839%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:57

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

184 okunma

Başkan Altepe’ye Bosna’da sevgi seli

ABONE OL
02/09/2020 12:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan-AltepeBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Stari Grad Belediyesi’nin geleneksel ‘Altın Sebil’ ödülünü alkışlarla aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosna Hersek’te en çok Osmanlı eserinin bulunduğu Stari Grad Belediyesi’nin kente katkıda bulunanlar için her yıl geleneksel olarak verdiği ‘Altın Sebil’ ödülünü alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ilk olarak Bosna Hersek Başbakanı Nermin Nikşiç kutladı. Altepe’yi makamında ağırlayan Nikşiç, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir ‘Amca’ olarak gördüklerini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği bize güç veriyor. Hükümetimizi Türkiye’nin sayesinde kurduk” dedi.

BOSNA HALKI MİNETTAR

Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önderliğinde, Saraybosna’daki tarihi eserlerin yok olmaktan kurtulduğunu vurgulayarak, “İki kardeş şehir Saraybosna ile Bursa aynı tarihe ve dokuya sahip. Ayrıca aynı dine mensup olup, aynı kanı taşıyor olmak bize ayrı gurur veriyor” dedi. Hacıbayriç’in, Başkan Altepe’nin verdiği desteğin kendilerine yaşam gücü verdiğinin altını çizerek, “Eğer böyle bir destek olmasaydı kendimizi sahipsiz hissederdik. Kendilerine ve tüm Bursa’ya Bosna halkı adına minnet borçluyuz” şeklindeki sözleri salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP