DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21415370.54671%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:45

AKŞAMA KALAN SÜRE

189 okunma

Srebrenitsa Katliamı unutulmayacak

ABONE OL
02/09/2020 12:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manetsrebrenitsaİkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanmış en büyük soykırım olan Srebrenitsa katliamı, Genç Boşnaklar tarafından 9-10 Temmuz tarihlerinde İstanbul-Taksim Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle kınanacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etkinlik kapsamında, soykırımda katledilen 8 bin 372 kişi anısına Türkiye’nin çeşitli illerinden toplanan 8 bin 372 çift ayakkabıyla, Birleşmiş Milletler’in (BM) İngilizce kısaltması olan “UN” yazılı bir heykel yapılacak. Etkinliğin bir başka özelliği de ünlülerin de destek verecek olması.

 

H.MERKEZİ-Balkan Günlüğü

 

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanmış en büyük soykırım olan Srebrenitsa katliamı, Genç Boşnaklar tarafından 9-10 Temmuz tarihlerinde İstanbul-Taksim Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle kınanacak. Etkinlik kapsamında, soykırımda katledilen 8 bin 372 kişi anısına Türkiye’nin çeşitli illerinden toplanan 8 bin 372 çift ayakkabıyla, Birleşmiş Milletler’in (BM) İngilizce kısaltması olan “UN” yazılı bir heykel yapılacak. Etkinliğin bir başka özelliği de ünlülerin de destek verecek olması.

AYAKKABI BİR SEMBOL

Katliamın 16’ncı yılı nedeniyle düzenlenen proje için birçok sanatçı da ayakkabılarını bağışladı. Yetkililer, ayakkabının sadece bir sembol olduğunu ve asıl amacın yaşanan dramı hatırlatmak olduğunu belirtiyor. Etkinlik kapsamında ayrıca dünyada resmen tanınan ülke sayısını temsil eden 192 balon, barış mesajları eşliğinde gökyüzüne uçurulacak. Sanatçıların yanı sıra; AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Ahmet Aydın ve Mehmet Metiner, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Gençlerbirliği Futbol Takımı da etkinliğe destek veriyor.

İZMİRLİ BAŞKANLAR DA DESTEK VERDİ

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı 11 Temmuz 1995 yılında gerçekleşen Sırp katliamında hayatını kaybeden 8 bin 372 Boşnak’ı anmak için düzenlenen kampanyaya destek verdi. Buca Belediye Meclis Üyesi ve Bosna Sancak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Suat Nezir ile birlikte Başkan Ercan Tatı’yı ziyaret eden Bosna Sancak Derneği Gençlik Kolları Başkanı Nedim Nezir, geniş bir kesimden destek aldıkları kampanyada toplanan ayakkabıları 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde İstanbul’da Taksim Meydanı’nda sergileyeceklerini belirterek, “1995 yılında katliamı görmezden gelen Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma suçunu hatırlatacağız” dedi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise katliamda ölenleri saygıyla andığını belirtirken, katliamın unutulmaması için bu kampanyaya gönülden destek verdiğini belirtti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenitsa katliamına dikkat çekmeyi amaçlayan “Adalet için siz de bir adım atın” kampanyasına destek oldu. Başkan Solak da, proje için bir çift ayakkabısını vererek başlatılan kampanyaya destek olduğunu açıkladı.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP