Rodos’ta ki Rüstem Paşa camisine yazık oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun
Yunanistan’a bırakmış olduğu bir tarihi mirastı. Maalesef Yunanistan bu tarihi mirası koruyamadı. 1588 yılında yapılmış olan bu cami korumaya alınmadığı ve restorasyonlar yapılmadığı için kendi kaderine terk edildi. Yunanistan’ın kendi topraklarında Osmanlı eserlerine sahip çıkmadığını biliyoruz. Hatta bazı Osmanlı eserlerini Bizans eseri olarak tanıdığını da biliyoruz. Mesela
Gümülcine ilinin Yassıköy ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı köprüsünün yanına bir tabela asarak Bizans köprüsü olduğunu iddia etmektedir.
OSMANLI ESERİ OLDUĞU AŞİKAR
Köprünün mimarisine bakıldığında Osmanlı eseri olduğu aşikârdır. Tarihi eserler bir devletin hazinesidir. En çok ülkelerine turist çeken devletlere baktığımızda topraklarında tarihi eserleri muhafaza eden ülkelerdir. Kültür turları bu tarihi eserler için düzenlenir. Örnek olarak İstanbul’da ki tarihi Bizans eseri Ayasofya’yı yılda 10 milyon kişi ziyaret etmektedir. Bu sayede de Türkiye gelir elde etmektedir. Yunanistan tarihi eserlere sahip çıkmayarak, elindeki altın bileziği yok etmektedir. Yunanistan Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırdığını düşünün, Türkiye’den milyonlarca kişi bu tarihi eserleri ziyaret etmek için Yunanistan’a gidecektir. Bu Yunanistan için gelir demektir. Yunanistan’ın bu günlerde paraya ne kadar ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurursak, bu durumu tekrar gözden geçirmeni ve tarihi eserlere sahip çıkmasını istiyoruz.
Demokrasinin beşiğiyim diyen bir ülkeye de bu yakışır.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceHABERLER
6 gün önceHABERLER
10 gün önce