DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243636-0.253%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

160 okunma

Lila’dan Bursa’ya ekonomi çıkarması

ABONE OL
22/04/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova-Babakan-YardmcsKosova Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila, ”Kosova’yı Bursa’nın organize sanayisi gibi düşünün. Burada üreteceğiniz malları, 27–28 Avrupa ülkesine ihraç edebilirsiniz” dedi. Lila, başta madencilik olmak üzere, sanayi ve turizm yatırımları için Bursalı ve Türk işadamlarını ülkelerinde görmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURSA/Balkan Günlüğü

Kosova Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila, ”Kosova’yı Bursa’nın organize sanayisi gibi düşünün. Burada üreteceğiniz malları, 27–28 Avrupa ülkesine ihraç edebilirsiniz” dedi. 
Bursa Organize Bölge Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BOSİAD), Lila ve Kosova heyeti onuruna Hilton Otel’de akşam yemeği verdi. Yemeğe, Lina’nın yanı sıra BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, milletvekilleri ve işadamları katıldı. Lila, Kosova’nın küçük bir ülke olmasına karşın kendilerini Bursa’da çok önemli hissettiklerin söyledi. Kosova’nın genç nüfusa sahip olduğunu ayrıca ülkelerinde çok ciddi yer aldı zenginlikleri bulunduğunu ifade eden Lila, başta madencilik olmak üzere, sanayi ve turizm yatırımları için Bursalı ve Türk işadamlarını ülkelerinde görmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti. Lila, Kosova’nın Bursa kadar 2 milyon nüfusa sahip olmasına karşın bölgedeki ticaret hacmiyle 22 milyon nüfusa ulaşabilecek konumda bulunduğunu dile getirerek, ”Kosova’ya Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Norveç ticari anlamda ciddi ayrıcalık tanıyorlar. Kosova’yı, Bursa’nın organize sanayisi gibi düşünün. Burada üreteceğiniz malları 27–28 Avrupa ülkesine ihraç edebilirsiniz. Madem Kosova’yı kendinize çok yakın hissediyorsunuz orada üreteceklerinizi Türkiye’ye de ihraç edebilirsiniz” diye konuştu. Kosova’nın altyapı, inşaat, turizm ve sanayi yatırımları için çok uygun bir ülke olduğunu vurgulayan BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, ”Biz Kosova’da kendimizi, Kosovalılar da kendilerini Bursa’da evlerinde gibi hissederler. Kosova’nın kalkınması için Türk işadamları olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi. 

 

    En az 10 karakter gerekli