DOLAR 34,1781 0.11%
EURO 38,1946 0.43%
ALTIN 2.931,040,52
BITCOIN 21763360.06272%
İzmir
26°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

111 okunma

Dışişleri Komisyonu Kosova’yı konuştu

ABONE OL
10/05/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dileri-KomisyonuPriştine’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti Hükümeti arasında Cezai konularda Karşılıklı Adli Yardım Antlaşması” Bakanlar Kurulunca onaylandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anlaşma ile Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk ve işbirliği çerçevesinde suçla daha etkili mücadele etme ve ceza işlerinde soruşturma, kovuşturma ve adli işlemlerde her iki ülkenin adli makamlarının etkinliğini arttırma arzusu dikkate alınarak, cezai alanlarda adli yardımlaşmanın hukuki çerçevesinin oluşturulması amaçlanmakta. Ayrıca; taraf ülkeler arasında karşılıklı adli yardım hükümlerinin ve taleplerin içeriği, iletişim dili ve yöntemi, karşılıklı adli yardımın reddedilmesi ve talep üzerine yapılacak işlemler ile istinabe talebinin yerine getirilmesi konuları, arama ve el koyma, belgelerin ve delillerin teslimi ve geri gönderilmesi, ilgililerin talep eden tarafından adli makamları önünde celp edildiklerinde verilecek garanti, adli sicil kayıtları, bilgi paylaşımı, verilerin korunması ve adli yardımlaşma masraflarına ilişkin hükümler yer almakta. Bakanlar Kurulu’nca ikinci bir onay ise: Priştine’de imzalanan  “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kosova Cumhuriyeti Hükümeti arasında Hükümlü Nakli Anlaşması”na geldi. Anlaşma, ülkemiz ile Kosova Cumhuriyeti arasında ceza hukuku alanında işbirliğini daha da geliştirmek ve hükümlü kişilerin sosyal rehabilitasyonunu güçlendirmek, suç işlemeleri sonucu hürriyetlerinden mahrum edilen yabancılara mahkumiyetlerini kendi toplumsal çevrelerinde çekme imkanını tanımak amacıyla hazırlandı. Anlaşma ile ayrıca: tanımlar, genel prensipler, nakil şartları, bilgi sağlama yükümlülüğü, nakil talepleri, destekleyici belgeler, nakle rıza gösterilmesi, naklin hüküm devleti ile yerine getiren devlet bakımından etkileri, infazın devamı, mahkûmiyetin dönüştürülmesi ve infaza ilişkin hükümler düzenlendi. Toplantıda Ak Parti İzmir Milletvekili, Dışişleri Komisyonu üyesi Rifat Sait, Ak Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr Emrullah İşler ile birlikte Dışişleri Komisyonu’nda Kosova için özel sözcülük görevine getirildi.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.